RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

REZULTATE BACALAUREAT 2013. EXCLUSIV. Ministrul Educaţiei: „Proba de română nu se va relua”

REZULTATE BACALAUREAT 2013. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, spune că proba la română scris nu se va relua din cauza scandalului de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Sectorul 5 al Capitalei, unde există suspiciuni de fraudă. Solicitarea fusese făcută de PDL.

Proba de română nu se va relua. S-a desfăşurat în bune condiţii. Nu există nicio desecretizare a subiectelor înainte de examen. Ceea ce a circulat pe o reţea de socializare şi anume că s-a dat simbolismul, aşa cum a vehiculat o instituţie media, din fericire, a fost la 9,34 la o oră după ce a început examenul. Nu ştim cine a pus mesajul. Astăzi au fost eliminaţi din examen mai mulţi elevi care au fost prinşi cu telefoane asupra lor”, a declarat, pentru gândul, Remus Pricopie.

Ministrul a mai spus că urmează ca procurorii să se pronunţe dacă la Liceul Dimitrie Bolintineanu a fost fraudă sau nu. „Şi la Liceul  Bolintineanu examenul s-a desfăşurat în condiţiile normale. Până în momentul de faţă procuratura nu a reţinut lucrările. Aşteptăm concluziile anchetei. Astăzi am schimbat tot de la conducerea liceului până la comisia de bacalaureat”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

  

Sindicatele din Educaţie: Această probă trebuie să fie repetată  doar în acest centru de examen, nu în toată ţara
Sindicaliliştii din Educaţie spun că proba de română nu trebuie reluată de toţi elevii care au participat la BACALAUREAT 2013, ci numai de către elevii de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, în cazul în care se doveşte că examenul a fost viciat.

Dacă va fi dovedit clar că examenul la limba şi literatura română de la Liceul Dimitrie Bolintineanu a fost viciat, considerăm că această probă trebuie să fie repetată  doar în acest centru de examen şi nu în toată ţara, aşa cum, în mod incorect, cer unele voci”,  a precizat  Simion Hancescu, preşedintele Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI)
Sindicalistul este la fel de dur cu profesorii care au participat la suspiciunea de fraudă: „Este regretabil că există dascăli care se pretează la astfel de fapte reprobabile, iar  în situaţia în care organele abilitate care cercetează acest caz vor demonstra presupusa fraudă, împotriva personelor implicate trebuie luate cele mai dure măsuri. Din cauza unui grup restrâns de dascăli care au un astfel de comportament nedemn pentru această meserie, nu trebuie să fie împroşcaţi cu noroi toţi cei care participă în aceste zile la examenul naţional de bacalaureat
Simion Hăncescu spune că în ciuda sumelor mici pe care le primesc pentru supravegherea de la BACALAUREAT 2013, profesorii nu trebuie să-i ajute în niciun fel pe elevi.
Este un adevăr că salariile din învăţământ sunt de mizerie, că sumele pe care le primesc cei implicaţi în comisiile de la examenele naţionale sunt umilitoare, dar un dascăl adevărat, aşa cum sunt cei mai mulţi oameni din sistem, nu trebuie să se preteze la astfel de gesturi”, a afirmat liderul FSLI.

sursa: gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, acreditat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate cu unul dintre cele mai bune punctaje din țară!

Redacția

A crescut numărul mamelor minore în județul Iași!

Redacția

Moldovenii talentati sunt asteptati maine la Palas, la preselectiile X Factor

Oana Cordoneanu
Încarcă...