NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Fântâni calamitate, drumuri şi case distruse. Vezi care sunt efectele furtunii de ieri la nivelul judeţului

Până la ora 16 s-au primit rapoarte cu privire la pagubele produse de precipitaţii de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din Ţibana, Ciurea, Bârnova, Ciorteşti, Grajduri şi Tomeşti.

Precipitaţiile din noaptea de 30 iunie spre 1 iulie au provocat mai multe pagube în comuna Ţibana. Astfel, au fost afectate 3 poduri şi podeţe, 350 metri de drum judeţean, 850 metri de drum comunal şi 22,5 kilometri de drum sătesc. Apele au afectat şi 200 de hectare de teren agricol.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Ciurea a anunţat că ploile şi scurgerile de pe versanţi au afectat 12 case şi 12 anexe gospodăreşti, un pod, 3,7 km de drum judeţean, 17 km de drum comunal şi sătesc, 111 hectare de teren agricol şi au fost colmatate 28 de fântâni de pe domeniul public.

  

În comuna Bârnova au fost înregistrate precipitaţii sub formă de averse de 50 – 70 l/mp. Scurgerile de pe versanţi, în special, au afectat 2 poduri, 200 metri de drum judeţean, 15 kilometri de drum comunal şi sătesc. În comuna Ciorteşti a fost afectat un drum comunal pe o distanţă de aproape 2 km şi un pod. Şi comitetul local pentru situaţii de urgenţă Grajduri a trimis un raport cu privire la pagubele produse de precipitaţiile din noaptea de 30 iunie spre 1 iulie. Au fost afectaţi peste 11 km de drum comunal şi sătesc.

Comuna Tomeşti a raportat 37 de curţi inundate, 2 case, două anexe gospodăreşti, în jur de 30 de km de drum judeţean, comunal şi sătesc.

Toate datele prezentate au fost trimise de la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Echipe formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii vor verifica fiecare situaţie raportată de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi vor stabili în ce proporţie au fost avariate obiectivele”, a declarat Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iaşi.

sursa: oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Gripa de sezon face noi victime la Iași! 220 de persoane diagnosticate, 4 decese!

Redacția

VIDEO: Incendiu în Păcurari. O femeie, găsită căzută în apartamentul cuprins de flăcări

Redacția

Iașiul, pe locul 3 în preferințele călătoriilor pentru români în 2020

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site