NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Reţetele lui Ceauşescu în salamurile româneşti. Interzis la aditivi

Produsele româneşti din carne vor avea gustul şi calitatea de dinainte de 1989. Ministerul Agriculturii a decis să reglementeze compoziţia mezelurilor, care va trebui să respecte STAS-urile concepute cu mai bine de 30 de ani în urmă.

 

Ministerul Agriculturii pregăteşte schimbări majore în domeniul produselor alimentare, în ce priveşte calitatea şi siguranţa preparatelor din carne, lapte, dar şi în panificaţie. Instituţia a emis un proiect de ordin privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor româneşti consacrate.

  

Potrivit acestuia, toate alimentele fabricate după reţete consacrate vor trebui să respecte reţetele şi STAS-urile stabilite pe vremea lui Ceauşescu.  „În prima parte, o să începem cu 20 de produse, în aşa fel încât, uşor-uşor, să le acoperim pe toate. Se vor depune caiete de sarcini, cu tot ce înseamnă reţete mai vechi de 30 de ani, pentru că atunci lucrurile erau în regulă şi chiar se producea de calitate. Producătorii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în STAS-urile de acum 30 de ani, legate de compoziţie, de calitate, de ingrediente. Sunt o serie întreagă de produse româneşti care se făceau pe vremea lui Ceauşescu şi erau foarte bune”, ne-a declarat Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii. Se întorc ingredientele naturale, scrie ziarulring.ro.

Respectarea reţetei consacrate ar putea însemna şi renunţarea la aditivii alimentari, care nu se utilizau în urmă cu 30 de ani.

„Pe vremea lui Ceauşescu, cel puţin produsele din carne erau foarte sănătoase, pentru că procentul de ingrediente naturale din acele reţete era unul foarte ridicat, se foloseau condimente naturale, nu aditivi care imită condimentele, pentru că atunci nu exista preocuparea asta pentru profit dusă la extrem”, ne-a precizat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor.

sursa Ziarul Ring

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Singurul județ din România care nu mai are niciun pacient infectat cu coronavirus

Redacția

Turişti inconştienţi pe Ceahlău. „Când confunzi muntele cu un club, urmările pot fi tragice“

Redacția

Dosar penal după ce medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin au refuzat internarea unui bolnav de coronavirus

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site