RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ţiganii, convocaţi la Prefectură ca să înveţe cum să ceară fonduri europene

Ţiganii din judeţ sunt chemaţi la Casa Pătrată pentru a învăţa cum să acceseze fonduri nerambursabile. Prefectura va organiza vineri o sesiune de informare cu potenţialii solicitanţi de fonduri disponibile prin programul finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European.

„Finanţarea disponibilă vizează sus­ţinerea unor măsuri dedicate comunităţilor în care se găsesc grupuri aflate în situaţii de risc, cu precădere de etnie romă. Va fi făcută o prezentare detaliată a tipurilor de proiecte care pot fi reali­zate, astfel încât cei interesaţi să aibă cât mai multe şanse de a obţine finanţarea“, a declarat directorul de cabinet al prefectului, Marian Şerbescu. O primă schemă de finanţare cuprinde granturi mici, cu o valoarea cuprinsă între 40.000 şi 200.000 de euro, şi se adresează copiilor şi tine­rilor din comunităţi mai mici de 15.000 de locuitori, cu o populaţie de romi numeric relevantă. Obiectivul vizat este îmbunătăţirea accesului la educaţie. Suma totală disponibilă în cadrul acestei scheme este de 5,2 milioane euro, termenul limită de depunere a proiectelor fiind 25 februarie. Al doilea program cuprinde o componentă dedicată proiectelor care propun măsuri de creştere a bunăstării prin educaţie şi suport social, şi o a doua componentă dedicată integrării sociale şi profesionale a tinerilor aflaţi în situaţii de risc. Valoarea finanţării solicitate se poate cifra între 200.000 şi 600.000 de euro, termenul limită de depunere a proiectelor fiind 10 martie.

sursa Ziarul de Iasi

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Miercuri, 31 ianuarie – Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în Zona Deal, Sodomeni și Boșteni din municipiul Pașcani

Ema Roman

Apelul medicului Viorel Pâslaru, coordonatorul subfilialei Crucea Roșie Pașcani!

Oana Cordoneanu

Incendiu la o casă din Fântânele din cauza coșului de fum

Redacția
Încarcă...