RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Reţea de contrabandă, destructurată de procurorii ieşeni

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 43 de percheziţii domiciliare la persoane fizice şi juridice în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

 

 

  

Conform anchetatorilor, începând cu ianuarie 2016, pe raza judeţelor Iaşi și Neamț s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, ce a avut ca scop infracţional introducerea în ţară, în mod ilegal, a unor cantități importante de țigarete care erau vândute pe piața ilicită.

Oamenii legii au precizat că unul dintre liderii grupului infracţional avea ca atribuţii contrafacerea ţigaretelor în fabrici clandestine ori introducerea ilegală a acestora din Republica Moldova şi Ucraina, iar, ulterior, vânzarea către alţi intermediari.

Totodată, cel de al doilea lider al grupului avea în sarcină preluarea ţigaretelor şi recomercializarea acestora, în regim en-gros, către alţi intermediari de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Bacău etc.

Din cercetări a rezultat faptul că membrii grupului au transportat şi livrat ţigaretele de contrabandă cu ajutorul mai multor maşini dotate cu staţii radio de emisie-recepţie portabile, în special în zilele de duminică, după-amiaza, cu scopul de a evita Poliţia.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite şi ridicate 5,2 tone de alcool provenind din contrabandă, 160.000 de pachete cu tigarete provenite din Ucraina, importante sume de bani (300.000 de lei) şi 1,5 kg de bijuterii din aur.

Sursa www.oradeiasi.ro

 

 

Related posts

Torturat, înfometat, ținut în cușcă și muncit până la epuizare de propria familie, Mihai a ales moartea. După 8 ani, călăii băiatului din Galați au fost trimiși după gratii

Redacția

Femeie de 85 de ani, accidentată în Paşcani, în timp ce traversa strada

Ema Roman

Vehiculele de transport trebuie sa aiba placute suplimentare

Redacția
Încarcă...