RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Republica Moldova: Noi măsuri de prevenire a pandemiei de Covid-19, aprobate de Comisia Națională de Sănătate Publică

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică din Republica Moldova a anunţat în şedinţa de vineri instituirea stării de alertă cod portocaliu la nivel naţional şi aprobarea unui set de recomandări noi pentru prevenirea şi controlul pandemiei de COVID-19, relatează Agepres.

Decizia intră în vigoare din data de 16 august 2021. Totodată, comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor putea institui măsuri de sănătate publică în funcţie de gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Potrivit deciziei comisiei, au fost optimizate regulile de traversare a frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova care permite fără restricţii intrarea la prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 după 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV2 nu mai vechi de 72 de ore sau a rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv a concluziei medicale doveditoare, în cazul persoanelor care au fost bolnave de COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi (6 luni) sau a unui act confirmativ de prezenţă a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe o perioadă de 90 zile din data efectuării investigaţiei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Cîţu, despre pensiile speciale: Reforma pensiilor include toate pensiile / PSD: Sunt responsabilitatea fiecărui ministru în parte

Redacția

Top 10 cele mai mari pensii din România/ Câte sunt pensii speciale

Redacția

Erdogan a decretat stare de urgență pentru 3 luni în sud-estul Turciei

Redacția
Încarcă...