NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Reportaj. Ucraina şi Rep. Moldova, tot mai aproape de statutul de ţări candidate la UE. Ce spun liderii europeni

Europarlamentarii au discutat miercuri acordarea statutului de ţară candidată pentru Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, după ce Comisia Europeană a recomandat oferirea acestui statut doar  pentru cele dintâi, explicând însă că Georgia trebuie mai întâi să îşi rezolve actuală problemă politică, fapt ce a stârnit proteste în acest stat. A fost o nouă încercare a Parlamentului European de a impulsiona Consiliul European să nu amâne decizia sau să nu existe piedici puse de anumite state, cum e cazul Ungariei.

În cadrul dezbaterilor, europarlamentarul roman, Siegfried Mureşan a arătat că eurodeputaţii cer „Consiliului European să acorde statutul de ţară candidată Ucrainei şi Republicii Moldova şi să ofere Georgiei o perspectivă europeană”, felicitând-o pe şefa Comisiei Europene.

Europarlamentarul a explicat decizia privind susţinerea acordării statutului pentru Ucraina şi Republica Moldova, arătând că „asistăm” la modul în care ucrainenii luptă pentru democraţie, pentru libertate şi pentru a-şi decide propriul viitor şi dând exemplul cetăţenilor Moldovei care şi-au deschis casele refugiaţilor şi care acţionează  „într-un spirit cu adevărat european în ultimele luni”.

Advertisements

Din partea României a luat cuvântul în plen şi Rovana Plumb (PSD), care a explicat că trebuie să dovedim solidaritate faţă de poporul ucrainean, dar şi faţă de Republica Moldova,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

România, calificată direct la Cupa Mondială de Rugby 2023 (federația română)

Redacția

Primarul din Adjud a suspendat ajutorul social pentru mai mulți localnici care au refuzat munca în folosul comunităţii

Redacția

Băncile ruseşti au importat în decembrie cinci miliarde de dolari cash, față de 2, 6 miliarde cu un an înainte/ Ar fi o măsură preventivă în caz că Moscova va fi supusă unor sancţiuni internaţionale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site