RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reacția lui Pintilie după comunicatul ANI:”Voi contesta decizia! Nu am contracte cu Primăria sau alte instituții publice. Se dorește discreditarea mea!” (VIDEO)

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a organizat în această după amiază o conferință de presă în care și-a prezentat punctul de vedere legat de comunicatul Agenției Naționale pentru Integritate.  

Alesul local susține că nu are contracte încheiate cu Primăria Pașcani sau alte instituții subordonate Consiliului Local și că va contesta raportul sau decizia pe care o va primi.

Pintilie a afirmat faptul că din punctul său de vedere nu există nici o stare de incompatibilitate.”Nu este nici o stare de incompatibilitate, nu am avut și nu am nici un contract încheiat cu Primăria Pașcani sau insituții subordonate Consiliului Local din municipiu. Vreau să transmit asta pășcănenilor. Cei de la ANI spun că am încheiat contracte comerciale. Nu există așa ceva, când primesc oficial comunicarea, voi contesta în instanță această decizie sau raport”, a susținut Marius Pintilie.

  

El a mai susținut că a primit din partea ANI o adresă prin care îl informau că sunt începute verificările în cazul său. Alte informații a aflat ulterior din cele publicate de mass media.

Președintele PNL spune că nu și-a folosit influența pentru a obține avantaje personale.”Nu am încălcat nici o lege, nu am contract comercial, nu am întreprins o minimă acțiune verbală, prin care să încerc să folosesc influența de ales local în avantajul meu. Este o reclamație făcută probabil, pregătindu-se pentru campanie. Subiectul a fost folosit în campania electorală și din nou acum. Nu sunt interesat la ce ar putea să folosească acest subiect, eu am același punct de vedere, mă consider nevinovat”, mai spune acesta.

Pintilie a anunțat că încă din anul 2013, secretarul Primăriei a solicitat informații legate de activitatea firmelor sale în relația cu instituțiile publice, iar dacă se identificau fapte de incompatibilitate ar fi trebuit de atunci demarate procedurile. ”Știu că în 2013 secretarul Consiliului Local a mai făcut adrese instituțiilor din subordine prin care să fie precizat dacă firmele mele au relații comerciale cu Primăria. Nu știu care a fost rezultatul acelui demers din 2013, pentru mine curios este că dacă aveau de găsit o puteau face. Dacă era ceva, trebuia făcută o notificare de către secretariatul Consiliului Local, către ANI dacă era o stare de incompatibilitate. Cred că din 2013 eu eram cercetat, căutat cumva, de către persoane din Primărie. Nu s-a făcut nimic. Coincid foarte multe demersuri pe acest subiect cu campania electorală. Cred că se dorește discreditarea mea”, a mai precizat președintele PNL.

Marius Pintilie a arătat că verificați de ANI mai sunt primarul Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet și viceprimarul Vasile Axinte. El s-a arătat mirat de faptul că nu au fost făcute publice informațiile în cazul verificărilor asupra acestora. 

 

{youtube}vv2gRKgMRS0{/youtube}

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria a primit de la Guvern 600.000 de lei. Vor fi cheltuiți pe bunuri și servicii

Răzvan Grecu

Primele probe ale noului sistem de iluminat stradal! Urmează toaletări pe zona centrală

Marius Parteni

Sănătatea la bloc: Parcările, la cel puţin 5 metri distanţă de ferestre, reparaţiile auto interzise. Platforma de gunoi, la minimum 10 metri

Redacția
Încarcă...