NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Explicațiile șefilor de la ApaVital pe marginea avariei din prima zi de Paști. Pantazi nu are nimic de spus!

Cetățenii municipiului Pașcani au stat mai bine de 20 de ore fără apă potabilă în zilele de 16 spre 17 aprilie 2017. La cererea Actualitatea Tv și newspascani.com, ApaVital a oferit primele explicații legate de această situație. Primarul Dumitru Pantazi nu are nimic de spus în acest sens.

 

 

Prin intermediul unui răspuns la o cerere de informare publică, semnat de Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al instituției, cei de la ApaVital susțin:

– Avaria s-a produs în zona Verşeni, la mică distanţă de zona punctului de interconectare. Din acest motiv, pentru remedierea defecţiunii a fost nevoie să oprim complet alimentarea cu apă a rezervoarelor de înmagazinare a apei, din care este alimentat mun. Paşcani.

– Dat fiind că în perioada de dinainte de Paşti consumul de apă din Paşcani a fost extrem de crescut, iar pierderile cauzate de faptul cǎ rețelele de distribuție din oraș sunt extrem de vechi și de deteriorate depǎșesc 58%, la momentul producerii defecţiunii cantitatea de apă din rezervoare era de mai puţin de jumătate din cantitatea maximă posibilă.

– Din cauza lungimii mari a conductei de aducţiune, detectarea locului apariţiei avariei a presupus un timp îndelungat. După identificarea locului şi naturii defecţiunii s-a trecut la izolarea avariei şi remedierea defecţiunii, lucrătorii noştri efectuând reparaţia pe parcursul întregii nopţi de duminica spre luni, resursele alocate fiind formate din 10 lucrători şi 6 utilaje şi mijloace auto.

– După remedierea defecţiunii a fost necesară o perioadă de timp în care sistemul să fie reîncărcat şi adus la parametrii nominali, inainte de a se putea relua alimentarea cu apă a consumatorilor. Din păcate, datorită vechimii şi deteriorării semnificative a reţelelor de distribuţie a apei din Paşcani, această acţiune trebuie realizată la o presiune foarte scăzută şi, deci, într-un timp mult mai mai îndelungat decât ar fi normal daca reţelele ar putea fi exploatate la presiuni normale. O presiune mai mare de 2 atm. ar fi dus la riscul să apară noi spărturi în conductele de distribuţie din oraş, cum s-a mai întâmplat deja, atunci când anul trecut s-a blocat un regulator de presiune şi apa din reţea a depăşit 4 atm.

– Din aceste motive şi pentru asigurarea unei siguranţe şi a unui confort sporit pentru păşcăneni devine cu atât mai evident că este nevoie de investiţiile mari în reţeaua de distribuţie a apei din Paşcani, la care ApaVital s-a angajat şi pentru implementarea cărora aşteptăm sprijinul păşcănenilor şi implicarea pozitivă a reprezentanţilor lor din Consiliul Local Paşcani.

Am încercat să obținem un punct de vedere și de la primarul Dumitru Pantazi, dar acesta nu ne-a fost parvenit până la această oră.          

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Barajul de la Lunca la Ministerul Mediului, prin Apele Române. Investiţia ar urma să fie finalizată cu fonduri europene

Ema Roman

Schimbări suspecte în activitatea Spitalului CF. Policlinica din vale mutată în deal. Directorul medical Melinte:”Fac ce trebuia să facă alții, acum câțiva ani, care acum merg și se laudă pe la televiziuni”

Marius Parteni

Azi începe testarea sistemului RO-ALERT!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site