RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Razie la Pașcani și în comunele apropiate! Ce au verificat polițiștii!

Sâmbătă, 18 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au acţionat pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, faptelor ilicite de comerţ, evenimentelor rutiere, cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. 

 

 

  

Astfel, în cadrul acţiunii la care au participat 46 de poliţişti de la structurile de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră au fost controlate 2 târguri, 2 pieţe agro-alimentare, 27 de unităţi de alimentaţie publică şi 11 vânzători ambulanţi. A fost controlată paza la 3 societăţi comerciale. 

Au fost verificate 47 de autovehicule şi 5 atelaje hipo. Au fost legitimate 108 persoane.

Au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 20 conform Legii nr. 12/1990, 39 la regimul circulaţiei rutiere, iar restul pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 13.495 lei. Au fost ridicate 270 de ţigarete, 2 cuverturi, dulciuri şi alte produse alimentare.

 La controlul efectuat la un magazin din Paşcani s-a constatat că administratorul vindea ţigări la bucată şi avea expuse spre vânzare produse alimentare şi dulciuri cu termenul de valabilitate expirat. Acesta a fost sancţionat conform Legii nr. 12/1990 cu amendă în valoare de 500 lei şi  au fost confiscate 70 de ţigarete de provenienţă autohtonă, iar produsele cu termenul de valabilitate expirat au fost indisponibilizate. 

De asemenea, într-un magazin din comuna Hălăuceşti, polițiștii au găsit 10 pachete cu ţigări, aşezate sub un raft, fără a fi expuse la vânzare, iar cântarul pe care îl folosea gestionara nu era avizat metrologic. Gestionara a fost sancţionată conform Legii 12/1990 cu amendă în valoare de 500 lei şi au fost confiscate 200 de ţigarete.

Comunicat de presă emis de IJP Iași

Related posts

Șofer băut la volan, depistat în trafic de polițiștii pășcăneni

Oana Cordoneanu

Mașină tamponată de un șofer care a fugit de la locul faptei. Poliția caută autorul

Marius Parteni

Nereguli grave în ”curba morții” de la Bălțați

Redacția
Încarcă...