RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Război în Ucraina, ziua 64: Secretarul general al ONU merge joi la Bucha / Marea Britanie cere ca mai multe arme grele, dar și avioane, să fie donate Ucrainei

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, va vizita joi, în ziua 64 a războiului, localitățile Boucha, Irpin și Borodianka, de lângă Kiev, în timp ce Moscova își continuă ofensiva în estul și sudul Ucrainei.

Tanc ucraineanFoto: Facebook

Cele mai importante informații de joi, ziua 64 a războiul din Ucraina, LIVETEXT:

  

07:25Parlamentul Canadei a votat în unanimitate pentru a declara atacurile Rusiei în Ucraina un “genocid”, membrii parlamentului afirmând că există “dovezi ample de crime de război sistemice și masive împotriva umanității”.

Scurtă recapitulare, joi dimineață, a evenimentelor recente:

  • Compania rusă Gazprom a anunțat miercuri că a suspendat toate livrările de gaze către Bulgaria și Polonia, afirmând că cele două țări nu au plătit în ruble, așa cum a cerut Vladimir Putin încă din martie. Denunțând un nou “șantaj cu gazul”, Ursula von der Leyen, a declarat că aceste două state membre ale UE și NATO sunt acum aprovizionate “de către vecinii lor din UE”.
  • Comisia Europeană a propus, suspendarea pentru un an a tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene importate în UE. Această propunere mai trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de cele 27 de state membre.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Indian Wells: Irina Begu, învinsă de Leylah Fernandez și Cori Gauff în primul tur al probei de dublu

Redacția

Milwaukee Bucks, campioană în NBA după 50 de ani

Redacția

Vedeta de la Bollywood Salman Khan, mușcat de două ori de un șarpe în ziua de Crăciun

Redacția
Încarcă...