NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Raportul Consiliului de Administrație de la PSA:„Personalul societății intenționează să demisioneze”!

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local ce va avea loc miercuri, se află și raportul administratorilor Prest Serv Apa, aferent anului 2015. Documentul este transmis Primăriei la data de 12 aprilie și relevă situația disperată în care se află fostul operator de apă.

 

 

Conform raportului, la finalul anului 2015, Prest Serv Apa a fost pe pierdere cu suma de 236.280 de lei și a avut venituri totale de 2.970.277 lei. Membrii Consiliului de Administrație susțin că acest rezultat financiar este cauzat de faptul că aleșii locali au lăsat societatea fără obiect de activitate.

„Având în vedere anularea delegării serviciului de apă și canalizare, Consiliul de Adminisstrație numit prin HCL nr. 130/2015, nu a putut îndeplini Planul de administrare și nu se face răspunzător de neîndeplinirea criterilor de performanță”, se arată în documentul citat.

Cu alte cuvinte, membrii Consiliului de Administrație susțin că dacă serviciul de apă-canal ar fi rămas la Prest Serv Apa atunci această societate ar fi fost pe profit. De altfel, situația dezastruoasă în care a fost adus fostul operator de apă-canal, de către aleșii locali, i-a determinat pe ultimii angajați să se gândească să demisioneze.

„În situația prezentă și fără o perspectivă de viitor pentru societate, personalul existent și-a manifestat dorința de a demisiona, fapt ce agravează și mai mult situația societății”, se mai menționează în finalul raportului.

În prezent, Prest Serv Apa funcționează cu 10 angajați la care se adaugă cei 5 membri ai Consiliului de Administrație. Datoriile societății sunt de aproximativ 9,5 milioane de lei, în timp ce creanțele sunt de 11,5 milioane de lei, însă lipsa lichidităților este cea care face societatea nefuncțională.

Advertisements
Loading...

Related posts

Piata din zona Vale intra in reorganizare

Redacția

Oficialii din Bucureşti promit autostradă între Iaşi şi Târgu Mureş. Când ar urma să fie gata studiile de fezabilitate

Redacția

Rechizitoriu AgroComplex: procurorii au pus sechestru pe 48 de parcele de teren și 3.035 de acțiuni ce aparțin primarului Dumitru Pantazi! Vezi valoarea lor și ce lipsește din declarația de avere a edilului șef!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site