NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

PSD: Petiţie pentru susţinerea plafonării preţurilor la gaze şi energie electrică

„Guvernul PNL s-a grăbit să liberalizeze de la începutul acestui an tarifele pieţei de energie, deşi nu exista concurenţă reală pe piaţă, nu existau suficiente capacităţi de producţie interne şi nu existau prevederi pentru consumatorii vulnerabili. Efectul acestei decizii pripite este creşterea galopantă a preţurilor la energie şi gaze până la valori care nu pot fi suportate de majoritatea consumatorilor casnici”, transmite PSD. 

Social-democraţii argumentează că „de aceea, PSD iniţiază o petiţie pentru susţinerea proiectului de lege depus în Parlament, care prevede plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze naturale la nivelul mediei ultimelor 6 luni şi subvenţionarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populaţiei. Plafonul este stabilit la media preţurilor din perioada martie-septembrie 2021. Compensaţia este egală cu jumătate din scumpirea care a avut loc în acest 6 luni, respectiv jumătatea diferenţei dintre preţul plătit în ultima lună şi cel plătit în prima lună”. 

Advertisements

„Proiectul de lege protejează, astfel, milioane de familii care primesc în această perioadă notificări de la furnizorii de energie electrică şi gaze privind noi oferte de contracte la preţuri exorbitante, de la 60% la 200%! Aceasta este soluţia optimă şi justă pentru ca facturile românilor să scadă pentru cel puţin şase luni”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Ambasadorul Ucrainei în România, în vizită de prezentare la Senat

Redacția

Proiect legislativ: Mandatul primarilor să înceteze de drept dacă sunt arestaţi preventiv

Redacția

Vizita surpriză a lui Boris Johnson în Ucraina din weekend a fost plătită de contribuabili

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site