RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Propunere legislativă pentru protecția copiilor în mediul online, din partea Organizației Femeilor Liberale

Organizaţia Femeilor Liberale lansează în dezbatere şi consultare publică un proiect de inițiativă legislativă prin care se dorește protejarea copiilor de pericolele din mediul online, îndeosebi cele de pe platformele de socializare.

Nicoleta Pauliuc, șefa OFL

Nicoleta Pauliuc, șefa OFL

Propunerea OFL este aceea ca accesul minorilor sub 16 ani în social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de către părinţi. „În felul acesta, vrem să le oferim părinţilor un instrument prin care să aibă ei puterea de a stabili ce au şi ce nu au voie să facă propriii copii în spaţiul online”, scrie Nicoleta Pauliuc, președinta OFL, pe pagina ei de socializare.

  

Denumită „Protejăm viitorul”, campania vrea să încurajeze un dialog cu toţi factorii de decizie sau grupurile interesate precum părinţi, profesori, copii, societate civilă, psihologi şi medici, firmele din big tech, dar şi instituţii ale statului sau decidenţi politici. „Nu ne dorim o lege promovată pe repede înainte, ci o dezbatere reală pentru a găsi cele mai bune soluţii, mai arată ea.

„O asemenea legislaţie, în concordanţă cu ce se întâmplă în alte state cu democraţii consolidate (SUA,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Peste 6 milioane de vizualizări pentru piesa „Merry Christmas” a lui Ed Sheeran şi Elton John, la o zi de la lansare

Redacția

Bundesliga: Eșec pentru Bayern Munchen, cu o etapă înainte de finalul sezonului – Dortmund poate redeveni lider

Redacția

Academia de Poliție trebuie să îi dea Emiliei Șercan acces la toate tezele de doctorat din instituție după ce jurnalista a câștigat definitiv un proces privind liberul acces la informații de interes public, anunță aceasta

Redacția
Încarcă...