NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiect OUG: Spitalul CF Paşcani a trecut la Transporturi

Veste bună pentru angajații Spitalului CF Pașcani. Unitatea medicală a trecut din nou în subordinea Ministerului Transporturilor. Conform unei ordonanțe de Guvern adoptată ieri, 14 noiembrie, această decizie a fost luată deoarece Spitalul CF Pașcani avea în derulare un proiect cu finanțare europeană.

 

“ Această măsură se impune deoarece urmare a transferului serviciilor medicale şi a unităţilor sanitare cu paturi în subordinea Ministerului Sănătăţii potrivit prevederilor art.1 alin. (2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.8 din 19 februarie 2013 privind reorganizarea reţelei sanitare proprii a Ministerului Transporturilor şi pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, au fost produse unele efecte negative la nivelul acestei unităţi sanitare cu paturi preluate, deoarece are în derulare proiecte finanţate din fonduri europene. Prin acest proiect de act normativ se creează premisele derulării în continuare a contractului de finanţare cu nr. 774/324/local/20.05.2013, clauzele contractului, respectiv art. 21, neputând fi invocate”, se precizează în sursa citată.

Legat de trecerea spitalului la Ministerul Tranporturilor, în nota de fundamentare se spune că Spitalele din „Asociaţia Spitalelor aparţinând Ministerului Transporturilor” (Spitalul Clinic CF2 Bucureşti, Spitalul General CF Paşcani şi Spitalul General CF Simeria), a depus, cu aprobarea Ministerului Transporturilor şi a câştigat în anul 2012, finanţarea proiectului „SISTEM INFORMATIC PRIVIND MANAGEMENTUL ACTULUI MEDICAL” în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritară 3 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public, Domeniul Major de Intervenţie 2 – „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, Operaţiunea 4 „Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.

În luna mai a acestui an s-a semnat contractul de finanţare a cărui valoare totală este de peste 6,31 milioane lei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 sursa Curierul Național

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în județul Iași

Redacția

Întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică vor fi anunţate prin SMS

Redacția

ApaVital s-a molipsit de la primar și cere listele cu semnăturile care au susținut proiectele inițiate de Ion Moțatu și Dumitru Popa pentru a le expertiza grafoscopic!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site