NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Știri de la cititori: De Ziua Mondială a Reciclării Eco-piticii au spus prezent (FOTO)

Vineri 15 noiembrie 2013, in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Mondiale a Reciclarii, echipa de implementare a proiectului “Imbunatatirea transfrontaliera a managementului deseurilor solide municipale din Republica Moldova, Romania si Ucraina” din cadrul Primariei Targu Frumos, a lansat actiunea “Eco-piticii Recicleaza”.

Aceasta se adreseza copiilor prescolari si parintilor acestora din zona vizata de proiect si are drept scop invatarea de catre prescolari a modului de sortare a deseurilor in vederea colectarii selective a acestora.

Proiectul transfrontalier la care orasul Targu Frumos este partener, este finantat de Uniunea Europeana prin “Programul Operational Romania, Ucraina, Republica Moldova 2007-2013” si este implementat de catre Consiliul Raional Falesti, Republica Moldova in calitate de lider, alaturi de alte cinci entitati din Romania Republica Moldova si Ucraina.

Coordonatorul proiectului Oana Bulancea a declarat “Activitatile de reciclare a materialelor de catre copii prescolari, lansate astazi, se vor desfasura pe parcursul a doua saptamani in gradinitele din zona de implementare a proiectului. Dorim sa inoculam deprinderea sortarii materialelor refolosibile la copiii prescolari pentru a antrena in aceasta actiune atat parintii micutilor cat si cadrele didactice din gradinite. In felul acesta vom avea garantia ca infrastructura de colectare a deseurilor realizata in cadrul proiectului “Imbunatatirea transfrontaliera a managementului deseurilor solide municipale din Republica Moldova, Romania si Ucraina” va fi corect utilizata pe o perioada cat mai mare de timp de un numar cat mai mare de utilizatori.”

Gradinita care a dat startul activitatilor de colectare a fost Gradinita Tibana, subordonata Liceului de Industrie Alimentara Tibana, unde peste 30 de copii, parintii acestora si cadrele didactice au participat la un seminar de instruire si informare privind colectarea selectiva a deseurilor.

Andreea Chiriac, PR in cadrul proiectului ne-a dat amanunte despre seminarul de astazi: “Pe perioada de implementare a proiectului, actiunile de colectare selectiva au fost foarte bine diseminate in randul populatiei scolare din orasul Targu Frumos si din comunele invecinate. Am decis sa extindem aceasta promovare a bunelor practici de colectare selectiva si in alte localitati, alegand drept grup tinta prescolarii si parintii acestora. Am introdus in premiera un instrument care ii va stimula pe micuti sa colecteze selectiv deseurile: carnetul de Eco-Pitic. Carnetul are un rol multiplu: de instruire a micutilor prin cele cateva sfaturi privind pretejarea mediului; de recompensare a activitatii si nu in ultimul rand are rolul de instrument de cuantificare a rezultatelor micutilor. Copiii de la gradinita Tibana, asistati de cadrele didactice vor pune in practica ce au invatat astazi si vor colecta selectiv deseuri de plastic, metal, hartie si sticla. La sfarsitul activitatii, pe 29 noiembrie,  celor mai harnici prescolari li se va inscrie in carnetul de Eco-Pitic titlul de Eco-Pitic fruntas.”

La finalul evenimentului, directorul Liceului de Industrie Alimentara Tibana, profesor Roxana Popa a multumit organizatorilor evenimentului (Asociatia Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Targu Frumos) si echipei de implementare pentru includerea institutiei de invatamant in activitatile proiectului transfrontalier si a asigurat ca nu doar Eco-Piticii vor fi fruntasi la colectarea selectiva a deseurilor ci si intreaga comunitate scolara din localitate.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cât de mare va fi, de fapt, impactul deschiderii școlilor asupra evoluției epidemiei. Scenariul optimist al lui Alexandru Rafila

Redacția

1 iunie pentru copiii de la Școala Specială

Ema Roman

Emoții pentru absolvenții Liceului “Mihai Busuioc” la cursul festiv. Șeful de promoție, un viitor avocat: “Orașul nostru este pus puțin în umbră, însă pe nedrept. Noi avem potențial, ne putem ridica la rangul celorlalte metropole”

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site