RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Programul Rabla pentru electrocasnice aduce reduceri semnificative

 

A doua editie a programului Rabla pentru Electrocasnice a inceput oficial. Daca initial au fost anuntate conditii mai avantajoase pentru beneficiarii de vouchere, peste noapte au aparut schimbari, inclusiv valoarea tichetelor. Cei care isi doreau sa-si schimbe televizorul vechi cu unul nou trebuie sa vina cu mai multi bani de acasa. Totusi, cei care cauta bine prin magazine pot sa incheie totusi o afacere buna, cu ajutorul statului.

  

 

In proiectul lansat in dezbatere publica de ministerul Mediului in urma cu doua saptamani, valoarea voucherul pentru un televizor cu eficienta energetica A+ era de 500 de lei.

Voucherele de la Rabla electrocasnice se cumuleaza cu reducerile din magazine

Promisiunea unui aparat nou care ar fi putut fi luat din magazin aproape gratis, s-a naruit in aceasta dimineata.

In documentul final, valoarea tichetului scade cu o suta de lei si creste si clasa energetica. Iar in prezentarea oficiala, ministrul a vorbit doar despre tichetele pentru masinile de spalat rufe si vase, aparate de aer conditionat si frigidere, unde conditiile nu s-au schimbat. Nimic insa despre televizoare. 

Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului: 300 de lei pentru frigidere si combine frigorifice cu eficienta energetica A++ si 400 de lei pentru acelasi tip de produs cu eficienta energetica A+++. De maine fiecare cetatean, fiecare roman se va putea inscrie online de la fondul de mediu 

Chiar si asa, tichetele pentru electrocasnicele noi nu sunt de neglijat. Masinile de spalat vase, intrate anul acesta in program, ar putea fi din start mai ieftine cu pana la 400 de lei. 

De aceeasi reducere se pot bucura si cei care vor un aparat de aer conditionat sau un frigider din cele mai eficiente clase energetice. 

Vestea buna este ca voucherele pot fi cumulate cu ofertele din magazine.

Edvin Abdulachim, director comercial retailer: Luand acest exemplu de masina de spalat, ea porneste de la 1500 de lei, in promotia noastra ajunge la 899, apeland la acest sistem, dand inapoi un produs vechi, clientul poate primi un voucher de 300 de lei, care reduce pretul de la 899 la 599, deci reducerea se aplica suplimentar altor reduceri 

Cele mai mari reduceri sunt tot la televizoare. Pentru un model cu diagonala de 81 de cm si clasa energetica A+ pretul initial era de aproape 700 de lei. Reducerea din magazin l-a adus la 500 de lei, iar cu voucherul de la ministerul Mediului il putem cumpara cu 300 de lei. 

Chiar daca inscrierile incep abia vineri, clientii cauta deja cele mai avantajoase variante. 

Cornel Brezuica, presedinte Administratia pentru Mediu: Conditiile nu s-au modificat fata de anul trecut, solicitantul nu trebuie sa aiba datorii restante la stat si trebuie sa completeze o declaratie pe proprie raspundere

Romanii pot lua cate un voucher pentru fiecare dintre electrocasnicele din program. Conditia este sa dea acelasi aparat la schimb. Exceptie fac doar masinile de spalat vase. 

 sursa www.bzi.ro

Related posts

Probleme la Te-Rox Prod! Angajații sunt trimiși în șomaj tehnic, după o săptămână în concediu fără plată

Marius Parteni

ANAF va începe controale ample

Redacția

După 25 de ani: Ce a rămas din fostele fabrici din Pașcani și Iași

Redacția
Încarcă...