NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prognoza meteo. Se anunță o iarnă lungă și grea

Prognoza realizata de meteorologi pentru iarna anului 2018-2019 nu arata deloc bine, intrucat se pare ca va fi lunga si grea.

 

Conform meteorologilor, primele ninsori isi vor face aparitia inca luna noiembrie, in anumite zone ale tarii, iar in lunile decembrie, ianuarie si februarie vom avea stat consistent de zapada.

Este de asteptat, insa, ca in lunile decembrie, ianuarie si februarie sa ninga frecvent. Estimarile meteorologilor arata ca se vor inregistra episoade crunte de viscol ori de ger.

In schimb, in luna martie se va semnala ger naprasnic si viscol, fenomene ce vor afecta mai multe zone din Europa. De asemenea, exista posibilitatea sa se produca si fenomenul El Nino, care va duce la cresterea temperaturilor medii la nivel global, a ajuns la 70% in ultimul trimestru al anului, a anuntat luni Organizatia Natiunilor Unite (ONU), citata de AFP.

„Conform previziunilor modelelor si interpretarilor expertilor, exista o probabilitate de circa 70% ca circumstantele observate sa atinga stadiul unui episod El Nino de o intensitate scazuta in ultimul trimestru al anului 2018 si in timpul iernii boreale 2018/19”, a indicat intr-un comunicat Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM), o agentie ONU cu sediul la Geneva.

„Cu alte cuvinte, acest scenariu este de doua ori mai probabil decat cel al persistentei unor conditii neutre”, au subliniat expertii.

„Aceasta incalzire ar putea (…) avea loc foarte repede, intre septembrie si noiembrie deja, desi previziunile in cauza sunt incerte”, a adaugat OMM.

Agentia ONU noteaza ca intensitatea urmatorului episod El Nino este „incerta, deoarece rezultatele previziunilor numerice oscileaza intre conditii neutre si un El Nino de o intensitate moderata”, insa da asigurari ca „aparitia unui El Nino puternic este putin probabila”.

sursa www.bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

A fost semnat contractul pentru demararea lucrărilor pe DJ281C, în zona Pașcani

Oana Cordoneanu

Cum și-a cumpărat ApaVital presa la Pașcani! Banii nu contează, doar să ajute interesele operatorului ieșean! (Audio)

Răzvan Grecu

Fără autostradă, un șofer pierde 40 minute pe ruta Iași – Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site