NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesori din șapte țări europene la Școala Gimnazială din Lunca

Un nou proiect internaţional a fost găzduit de Școala Gimnazială Lunca şi finanţat de Programul Erasmus Plus al Uniunii Europene. 27 cadre didactice din șapte țări europene au cunoscut astăzi, într-un cadru formal moduri de predare la clasă, prin teatru.

 

Participanții din cadrul acestei mobilități sunt profesori din Franța, Suedia, Finlanda, Polonia, Anglia, Olanda și Spania.

Pe parcursul unei săptămâni de zile, profesorii vor urma un program stabilit de comun acord, care include informarea și familiarizarea cu sistemul de învățământ românesc, dar și cunoașterea împrejurimilor.

Directorul Școlii Gimnaziale Lunca-Pașcani consideră că școala beneficiază de aceste oportunități, datorită perseverenței profesorilor.

Este o onoare pentru noi că avem astăzi 27 de profesori din șapte țări din Europa. Într-adevăr, noi suntem o școală nouă, dar o școală ambițioasă pentru că acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor copiilor, în sensul că vor învăța prin artă. Însăși titlul proiectului are legătură cu arta. Aceasta este a VII-a întâlnire, vom mai avea o întâlnire în Olanda, fiind ultima. Acest proiect se derulează de trei ani. Considerăm noi că este un succes, acest lucru ieșind și din chestionarele de impact pe care le-am aplicat evidențiază acest lucru. Cadrele didactice au ajuns de vineri la noi în oraș când au și participat la orele susținute de cadrele didactice la clasă. În acest week-end au vizitat diferite ateliere în afara spațiului școlar și până miercuri se vor familiariza cu sistemul de învățământ românesc”, ne-a declarat Mariana Adavidoaiei, director Școala Gimnazială Lunca Pașcani.

Profesorii vor fi ghidați în acest stagiu de către profesorii Școlii Gimnaziale Lunca, dar și de un traducător, astfel încât comunicarea să fie mai eficientă. Străinii sunt încântați de ceea ce au descoperit la noi în municipiu, precum și de modalitățile de predare a cadrelor didactice, aplautând capacitățile de predare și învățare a instituției de învățământ.

Advertisements
Loading...

Related posts

Festival-concurs „Datini la români”, pe scena Casei de Cultură (VIDEO)

Irina Gherasim

24 de călătorii reduse pentru studenţi

Redacția

Competiție strânsă pentru funcția de director al școlii I. Cantacuzino. Iată favoriții la șefia instituțiilor de învățământ din Pașcani și Târgu Frumos

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site