RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Procurorii cercetează prejudiciul adus bugetului local prin neplata redevenței de către ApaVital

Scandalul „redevenței” a reizbucnit în Primăria municipiului Pașcani. Pe adresa instituției a sosit o solicitate din partea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași, prin care se cer toate documentele referitoare la modul de calcul al redevenței datorate de ApaVital pentru perioada iulie 2014 – 31 decembrie 2015.

 

 

  

Conform unor surse, este vorba despre un dosar penal deschis, cel mai probabil, în urma unei sesizări formulate de inspectorii Curții de Conturi. Aceștia au descoperit anul trecut că bugetul local a fost prejudiciat prin neplata de către ApaVital a redevenței în cuantumul stabilit de Consiliu Local și anume 1,8 milioane de lei anual.

În urma acestui control, operatorul ieșean a achitat doar o parte din redevența hotărâtă de aleșii locali, susținând că nu se supune deciziilor Consiliului Local, ci doar a celor emise de ARSACIS. De altfel, chiar primarul Dumitru Pantazi a explicat, în ianuarie 2016, într-o conferință de presă, că a facturat redevență după cum a dorit operatorul ieșean, ignorând hotărârea legislativului local.

„Am facturat suma de 730.000 lei, iar acum o alta de 223.000 lei pentru ultimul semestru din 2015. Calculul redevenței s-a făcut după Actul Adițional nr. 12 la Contractul de Delegare, nu după HCL 88/2015 deoarece asociația nu a emis un act adițional prin care să-și însușească efectele acestei hotărâri. Așteptăm să vedem ce spune justiția în legătură cu prevederile HCL 88/2015”, și-a explicat Pantazi poziția pro ApaVital.

În această speță, polițiștii au solicitat lista bunurilor predate către ApaVital și toate hotărârile de Consiliu Local emise în vederea delegării serviciului de apă-canal către operatorul judeţean. De asemenea, aceștia au mai solicitat și toate actele legate de stabilirea redevenței către fostul operator de apă-canal Prest Serv Apa, pentru perioada iulie 2014- iulie 2015.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Birou de Poliție Autostrăzi la nivel de Pașcani, odată cu implementarea proiectelor A7 și A8

Marius Parteni

Accident rutier mortal la ieșirea din Mircești

Oana Cordoneanu

Cu mașina într-un indicator rutier de pe strada Dragoș Vodă

Marius Parteni
Încarcă...