RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Procurorii au aruncat năvodul peste cinci pești din Gâștești. Acuzații se apără: fetele se prostituau de capul lor

Cinci indivizi din Gâștești au fost “luați pe sus” de către politiștii de la Crimă Organizată Iași după ce au pus trei fete să se prostitueze. Una dintre ele este minoră și toate locuiesc în satele din jurul Pașcaniului. Cea minoră a fost inițial concubina unuia dintre indivizi, care apoi a pus-o să se culce cu alti bărbați, timp de un an de zile. În instanță, indivizii au spus judecătorului că fetele fac prostituție de bunăvoie și că in prezent, cele trei au un alt pește. Acesta le-ar fi pus să îi denunțe pe cei cinci. 

Avocatul unui individ a spus judecătorului că acesta a fost încătușat deoarece una dintre fete s-a culcat cu vărul său, în casa în care locuiește. “În ceea ce îl privește pe Andrei Gabriel P. care este clientul meu, el nu are nici o implicare în presupusele fapte, având ghinionul de a-și găzdui vărul pentru două seri în casa lui! Urmează să vedem exact dacă acuzațiile aduse sunt fondate sau nu. Pentru că din materialul probator rezultă că victimele ar fi practicat de bună voie prostituția, lucru pe care îl fac și în prezent”, a spus avocatul Codrin Stupariu.

“La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județul Iași, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism. Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, pe parcursul anului 2023, un bărbat ar fi recrutat două persoane minore, în scopul exploatării sexuale, profitând de starea acestora  de vădită vulnerabilitate cauzată de vârsta fragedă, lipsa mijloacelor de subzistență și  nivelul scăzut de educație. Acesta, împreună cu alte 3 persoane, cercetate în cauză, ar fi obligat-o pe una dintre minore, de 16 ani, să practice prostituția în beneficiul lor, transportând-o în diverse locații, identificând clienți și primind sumele de bani rezultate din activitatea infracțională.

Cu privire la un alt bărbat, s-ar fi reținut faptul că ar fi întreținut raporturi sexuale contra cost cu una dintre minore, despre care ar fi cunoscut că practică prostituția, iar ulterior, prin constrângere fizică, ar fi împiedicat-o să părăsească imobilul în care s-ar fi aflat, lipsind-o astfel de libertate, în mod ilegal. De asemenea, unul dintre bărbați ar fi determinat și înlesnit unei  persoane majore practicarea prostituției, negociind cu mai mulți clienți prețul prestațiilor sexuale și însușindu-și o parte din foloasele materiale realizate.

  

Cercetările au relevat și faptul că un alt bărbat, cercetat în cauză, ar fi recrutat o altă persoană majoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia și, după ce ar fi adopăstit-o într-un imobil situat în municipiul Roman, ar fi obligat-o să practice prostituția, în folosul său. În cursul zilei de 16 ianuarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane și măsura controlului judiciar față de cea de-a șasea. A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor 5 persoane”, au precizat reprezentanții Poliţiei Iași. 

sursa ziaruldeiasi.ro

Related posts

Tânăr din Pașcani amendat pentru că a fumat în scara blocului

Marius Parteni

Iată cine sunt polițiștii reținuți după ancheta DGA Iași!

Marius Parteni

Acțiune a Poliției Rutiere și R.A.R. Iași, la Pașcani (FOTO)

Redacția
Încarcă...