RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Razie în hala din piaţa vale din Paşcani! Au fost confiscate bunuri în valoare de 4.780 lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, cu spijinul poliţiştilor păşcăneni au organizat o  acţiune în hala centrală din municipiul Paşcani pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi intensificarea activităţilor de combatere a comerţului ilicit cu produse nealimentare.

 

14 poliţişti au verificat mai multe societăţi comerciale şi au constatat 2 infracţiuni la Legea nr. 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice. De asemenea, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, toate conform Legii nr. 12/1990 în valoare de 10.000 lei.

  

În total au fost confiscate bunuri în valoare de 4.780 lei.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Paşcani, s-a constatat faptul că reprezentantul firmei ar fi pus în vanzare 30 articole de imbrăcăminte ce aveau aplicate însemnele unei mărci înregistrate, fără a prezenta documentele de conformitate. S-a procedat la ridicarea bunurilor identificate, urmând ca, în cauză să fie înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  punereaîn circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prev. și ped. de Legea nr. 84/1998.

De asemenea s-a constatat faptul că reprezentantul firmei a pus în vânzare diverse articole de îmbrăcăminte în valoare de 1.300 lei fără a avea documente justificative, conform legii. În baza Legii 12/1990, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, procedându-se la confiscarea bunurilor identificate.

Related posts

Costel Gîtlan rămâne definitiv șef la IPJ Iași. A câștigat concursul pe post

Redacția

Captură istorică de heroină în Portul Constanța, în valoare de 45 de milioane de euro

Redacția

Bătaie între taximetriști ieri în gara Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...