NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Razie în hala din piaţa vale din Paşcani! Au fost confiscate bunuri în valoare de 4.780 lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, cu spijinul poliţiştilor păşcăneni au organizat o  acţiune în hala centrală din municipiul Paşcani pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi intensificarea activităţilor de combatere a comerţului ilicit cu produse nealimentare.

 

14 poliţişti au verificat mai multe societăţi comerciale şi au constatat 2 infracţiuni la Legea nr. 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice. De asemenea, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, toate conform Legii nr. 12/1990 în valoare de 10.000 lei.

  

În total au fost confiscate bunuri în valoare de 4.780 lei.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Paşcani, s-a constatat faptul că reprezentantul firmei ar fi pus în vanzare 30 articole de imbrăcăminte ce aveau aplicate însemnele unei mărci înregistrate, fără a prezenta documentele de conformitate. S-a procedat la ridicarea bunurilor identificate, urmând ca, în cauză să fie înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  punereaîn circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prev. și ped. de Legea nr. 84/1998.

De asemenea s-a constatat faptul că reprezentantul firmei a pus în vânzare diverse articole de îmbrăcăminte în valoare de 1.300 lei fără a avea documente justificative, conform legii. În baza Legii 12/1990, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, procedându-se la confiscarea bunurilor identificate.

Advertisements

Related posts

Bătrână din Mădârjac păcălită prin metoda „accidentul”

Redacția

Şoferii care rămân 60 sau 90 de zile fără permis l-ar putea obţine înapoi după doar o lună

Redacția

Șofer obosit: a adormit la volan în timp ce cobora panta Gâștești (Foto)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site