NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Proces mai puțin întâlnit la judecătoria Pașcani

Nepotul unei femei care în ultimii ani a figurat în scriptele instituţiilor româneşti ca fiind vie a fost nevoit să demonstreze, în instanţă, că mătuşa sa e moartă de 15 ani.

 

Virginia Silivestru a avut calitatea de „pârât“ într-un proces deschis de nepotul său, la Judecătoria Paşcani, şi soluţionat recent. Numele femeii a putut fi înregistrat în proces deoarece femeia figura, până la finalizarea acestui proces, ca fiind vie şi nevătămată, deşi toţi apropiaţii săi, ba chiar şi funcţionarii din Primărie, ştiau că femeia e moartă încă din 2004. Cel care a deschis acţiunea judiciară prin care a cerut declararea judecătorească a morţii Virginiei Silivestru a fost nepotul său, Ion Prisecaru. Acesta a invocat că femeia născută în 1917 a fost înmormântată în 2004 de un preot care a ignorat că familia nu i-a prezentat certificat de deces sau adeverinţă de înhumare.

Prisecaru s-a plâns în instanţă că a făcut şi plângere penală împotriva preotului, însă acesta nu a putut fi tras la răspundere. „Pârâta nu a depus întâmpinare“, au scris judecătorii de la Paşcani în motivarea sentinţei, care au mai arătat în document că Virginia a murit în perioada în care medicul de familie din sat era în concediu, iar familia, la momentul august 2004, nu a mai mers la un alt medic de familie, dintr-un alt sat, pentru a obţine documentele de înhumare. După ce medicul de familie s-a întors de concediu şi i s-a cerut să emită certificat de înhumare a unui cadavru deja înhumat, a refuzat. „Secretarul comunei Costeşti, a menţionat că a fost implicat direct în verificările privind înhumarea defunctei, iar aceasta a fost înmormântată la sfârşitului anului 2004 în cimitirul din satul Costeşti.

Poliţia Costeşti a efectuat verificări, din care a rezultat aceeaşi situaţie de fapt, fiind ataşate şi planşe foto cu mormântul defunctei, şi o declaraţie a unui vecin“, se arată în motivarea judecătorilor, care au declarat-o moartă pe femeie. Nepotul acesteia a precizat în instanţă că s-a văzut nevoit să apeleze la justiţie deoarece nu poate dezbate moştenirea. 

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Nicio activitate de Ziua Drapelului Naţional la Paşcani

Ema Roman

O poză cât o mie de cuvinte! Iată cum funcţionează serviciul de ecarisaj din Paşcani!

Ema Roman

Cel mai mare pelerinaj de Sfânta Parascheva: 150.000 de oameni au ajuns la raclă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site