RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Probleme pentru concesionarea serviciului de iluminat public! Nu au fost prevăzuți bani pentru comisioanele creditului furnizor!

Contestatul proiect privind concesionarea serviciului de iluminat public, în valoare de aproximativ 28 de milioane de lei, s-a poticnit din nou. Pe site-ul achizițiilor publice din România, SICAP, a fost prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru concesionarea serviciului până pe 31 octombrie, după ce în primă fază a fost fixat pentru 11 septembrie.

 

  

Este cea de-a două amânare a termenului final, prima amânare modificând data de 11 septembrie, cu 15 octombrie. Din informațiiile de pe portalul SICAP, municipalitatea trebuie să explice participanților la această procedură de ce nu au prevăzut costuri speciale pentru cazul în care finanțarea se va face prin credit furnizor.

Practic, este vorba de spre comisioanele și dobânzile privind acordarea de către furnizori municipalității acest credit. Pașcaniul ar urma să returneze banii din bugetul local prin rate de câte 6,32 milioane de lei anual, în primii doi ani, 8,6 milioane lei în cel de-al treila an, 1,45 milioane în anii 4 și 5 și 3,4 milioane de lei în ultimii doi ani și jumătate. În total suma pe care Pașcaniul se obligă să o plătească este de 27.757.690 lei, pentru 7 ani și jumătate.

Conform caietului de sarcini publicat, Pașcaniul va beneficia în schimbul acestei sume de modernizarea iluminat stradal compus din 315 lămpi și extindere iluminat stradal rutier și pietonal, compus din 806 aparate de iluminat și 484 stâlpi metalici cu rețeau electrică aferentă. Aceste lucrări sunt obligatorii, iar altele facultative sau la comanda beneficiarului privesc iluminatul festiv al municipiului și modernizarea celui arhitectural.

Reamintim că bugetul local pentru investiții a fost în acest an de doar 9 milioane de lei, astfel că dacă se implementează acest proiect, municipiul Pașcani va stagna din punct de vedere al investițiilor pentru următorii 3 ani de zile.

Related posts

Comisia Economică a dat aviz negativ referendumului pe tema apei, iar cea Juridică a avizat favorabil această inițiativă!

Ema Roman

Condițiile PNL Pașcani pe marginea proiectului metodologia de facturare a apei

Marius Parteni

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion

Redacția
Încarcă...