RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Probleme în Orientul Îndepărtat Rus: Recruți din Iacutia se plâng că au fost „vânduți” lui Evgheni Prigojin

Informațiile privind recrutarea forțată în grupul de mercenari Wagner a unor bărbați mobilizați în regiunea Iacutia din Orientul Îndepărtat Rus a cauzat un scandal local, politicieni din regiune cerând ministerului Apărării de la Moscova să ia măsuri.

Evgheni Prigojin alaturi de mercenari recrutati de gruparea WagnerFoto: WillWest News / Profimedia Images

Potrivit informațiilor care circulă pe canalele de Telegram și rețelele de socializare rusești, zeci de bărbați mobilizați aici ar fi fost presați să semneze contracte cu gruparea condusă de Evgheni Prigojin și forțați să devină mercenari. Unii au refuzat, deși au fost amenințați cu arma.

  

Ultimul caz a fost sesizat de către Fiodor Tumusov, un deputat din legislativul local din Iacutia, acesta afirmând că șase bărbați din regiune au fost recrutați cu forța de mercenarii Wagner și trimiși să lupte la Bahmut.

„Am primit un apel legat de 6 iacuți mobilizați care, din ce se pare din apel, au fost alocați fără consimțământul lor unității militare private de pe lângă Corpul 3 de Armată și unității militare private Wagner. Toți au trimiși la orașul Bahmut”, a scris Tumusov pe canalul său de Telegram, situație sesizată de analistul cercetătorul independent Chris Owen.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO: Logan făcut praf de o camionetă. Șoferul și pasagera mașinii au murit pe loc

Redacția

Semnal de alarmă în privinţa apelării la transportul de ocazie de către minori

Redacția

Ce spune Ambasadorul României în SUA despre tensiunile cu premierul Ciolacu

Redacția
Încarcă...