NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primii kilometri de autostradă din Moldova se deschid astăzi

Primii kilometri de autostradă din Moldova se deschid astăzi, la prânz. Este vorba despre 16 kilometri pe Centura Bacău, pe Axa Nord – Sud, o șosea nouă care ocolește orașul prin partea de est și asigură relația DN 2 zona de sud a municipiului- DN 2 F intrarea în Bacău dinspre Vaslui și DN 2 Nord ieșirea spre Roman. Deocamdată se va circula cu restricție de viteză de 90 km/h dar la profil Autostradă. Centura Bacău se recepționează mâine cu UN AN ȘI DOUĂ LUNI înainte de termen. 

A doua recepție de săptămâna aceasta va fi joi, pe 3 decembrie în județul Alba : primul lot al Autostrăzii A 10 Sebeș – Turda are 15 km. și se deschide joi cu cel puțin 2 ani întârziere. Acest lot rezolvă două probleme mari de fluență : prima: podul peste Mureș de pe DN 1 iar a doua zona Centurii Alba Iulia. Lotul 2 al Autostrăzii A 10 ar putea fi gata în iunie – iulie 2021 ceea ce va însemna legătura pe o șosea de mare viteză între Autostrăzile A 1 Sibiu – Deva – Nădlac 2 respectiv A 3 Transilvania spre vama Borș 2.  

Pe 15 decembrie se estimează și recepția tronsonului Râșnov – Cristian pe Autostrada A 3, primii kilometri de drum rapid din jud. Brașov.

radioromaniactualitati

  

Advertisements

Related posts

Dumitru Pantazi, întrebat pe Facebook cum se arborează drapelul României

Ema Roman

Situația se complică în dosarul „AgroComplex”: societatea a cerut despăgubiri de la stat pentru culturile distruse în cuva barajului

Răzvan Grecu

Extinderi de rețele după criterii de neînțeles! Investiția într-un transformator amânată din lipsă de fonduri

Marius Parteni
Încarcă...