NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul învrăjbește consilierii PSD, societățile trebuie să existe. Agenții economici din Pașcani pot solicita eșalonarea datoriilor. Vasile Haldan:”Scrieți, dumneavoatră presa, că pot primi facilități”

Consilerii locali, din comisiile Juridic și Economic, au avut opinii diferite legate de facilitățile fiscale care ar urma să fie acordate societăților comerciale și persoanelor fizice din municipiul Pașcani, care s-au adresat cu o cerere în acest sens primarului Dumitru Pantazi.

Dacă cei din comisia Juridică au aprobat favorabil eșalonările pentru persoanele fizice, dar nu și pentru agenții economici, cei de la Economic au avut opinii diferite. Ei au aprobat cererile de eșalonare formulate de administratorii societăților B.I. Andru SRL și Dalia – Radu SRL, dar le-au respins pe cele ale societăților Laris Impex și Legume SA. Acestea din urmă au solicitat scutirea la plata penalităților și majorărilor de întârziere. Inițiativa primarului ar avea suport legal, așa după cum a menționat secretarul Mircea Zuzan, dar cel puțin una dintre ele creează un precedent. 

Este vorba despre societatea Dalia – Radu SRL. Administratorul acestei societăți ocupă mai multe suprafețe de teren în piața din vale, locație în care își desfășoară activitatea și alte firme cu restanțe. Consilierii care au analizat materialele nu au luat în calcul faptul că mai sunt alți agenți economici care ar putea să solicite eșalonarea."Copilul care nu plânge, nu primește țâță!", a fost explicația unora dintre ei.

Reporterul Actualitatea TV și newspascani.com prezent la ședință a atras atenția asupra acestui fapt, solicitând acordarea de facilități și celorlalți agenți economici din piață."Să vină cu cerere să solicite", au spus consilierii."Scrieți, dumneavoastră presa, că pot primi facilități", a spus consilierul PSD – Vasile Haldan, președintele Comisiei Economice din cadrul Consiliului Local.

Secretarul Mircea Zuzan a anunțat că orice agent economic poate depune o cerere la Registratura Primăriei și Consiliului Local pentru a obține o eșalonare a datoriilor. În cazul persoanelor fizice, Octavian Atodiresei și soții Boaru, membrii comisiei au decis că se impune realizarea unor anchete sociale din care să rezulte că nu își pot achita obligațiile. 

   Citește și: {loadposition articlescategoryload}

           

loading...
Advertisements

Related posts

Aceleași discursuri la început de an școlar. Promisiuni și realizări

Răzvan Grecu

Start al proiectului de reabilitare și modernizare a Centrului de Plasament din Zona Vale parte a PIDU

Răzvan Grecu

Un nou termen pentru finalizarea lucrării pe strada Nicolae Iorga!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site