NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi cercetat sub control judiciar de procurorii DNA. Nu are voie să părăsească raza judeţului Iaşi, însă nu s-a instituit sechestru pe conturile sale!

Zi grea pentru primarul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi. Acesta a fost chemat astăzi la sediul DNA unde i s-a comunicat că faţă de el a început urmărirea penală în dosarul "AgroComplex".

 

  

În perioada următoare, timp de 60 de zile nu are voie să părăsească raza judeţului Iaşi, trebuie să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme şi să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele de existență.

Contactat telefonic de reporterii TELE  M, Dumitru Pantazi a declarat că nu este vinovat şi că se aşteaptă ca în perioada următoare să fie chemat din nou la audieri.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 19 septembrie 2007, în calitate de acționar majoritar al SC „Agrocomplex Lunca Pașcani” SA Pașcani, județul Iași (deținătorul unui portofoliu de 80,16 % din acțiunile societății) și de viceprimar al Municipiului Pașcani, în timpul ședinței Consiliului Local al Municipiului Pașcani, cu ocazia discutării proiectului de hotărâre privind scutirea la plată a debitelor pe care societatea respectivă le avea față de bugetul local (15.000 lei chirie și 947.050 lei reprezentând majorări de întârziere), inculpatul PANTAZI DUMITRU a adus clarificări privind motivele neplății majorărilor de întârziere, pentru a crea aparența legalității acestui demers, în scopul obținerii unor foloase necuvenite firmei respective.

La finalul acestei ședințe, s-a votat în sensul adoptării unui proiect de hotărâre prin care a fost aprobată „scutirea la plată pentru sumele datorate de SC „Agrocomplex Lunca Pașcani” SA bugetului local al municipiului Pașcani reprezentând chiria datorată pentru anii 2002, 2003, 2005 și 2007 și a tuturor majorărilor de întârziere datorate pentru neplata în termen a obligațiilor din contractul de închiriere”.

Ulterior exercitării controlului de legalitate de către Prefectul Județului Iași, în cunoștință de cauză, responsabilii Consiliului Local Pașcani nu au repus pe rol debitul pe care SC „Agrocomplex Lunca Pașcani” SA îl avea față de bugetul local.

Astfel, la data de 08 septembrie 2011 (data intervenirii termenului de prescriere a dreptului la acțiune pentru recuperarea debitului) societatea amintită a obținut un folos necuvenit în cuantum total de 2.045.950 lei (echivalentul sumei de 481.887,56 euro ), care constituie în același timp și paguba adusă bugetului local Pașcani.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Deputatul Petru Movilă către Maricel Popa: „dacă nu ne ajutaţi, măcar nu ne mai încurcaţi‟

Redacția

Consilierul amenințat cu excluderea din partid pentru că a votat împotriva ApaVital, rămâne încă pe funcție

Marius Parteni

ANM: Vremea de Rusalii 2018

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site