RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi dă vina pe NewsPascani.com de spălarea de bani comisă de el, Iulia Baba și fiica sa, Ana Maria Manole! Citește dreptul la replică al edilului șef!

Primarul face acuzații grave la adresa NewsPascani.com după ce publicația a scris despre afacerile imobiliare, cu iz penal, pe care Dumitru Pantazi, membrii ai familiei sale, firma sa și o angajată a AgroComplex Lunca Pașcani SA le-au făcut cu Primăria municipiului Pașcani.

 

  

Într-o misivă ce se vrea un drept la replică, cu un limbaj mizerabil, primarul numește NewsPascani.com ca fiind ziarul de casă al PNL și al lui Marius Pintilie. În această scriere, Dumitru Pantazi nu explică dacă Iulia Baba a fost interpusul familiei sale pentru a cumpăra spațiul de la parterul blocului G2B, nu spune cu câți bani a achiziționat fiica sa, Ana Maria Manole, de la Iulia Baba acest spațiu și nu ne luminează de ce a primit între 2010 și 2012, cu titlu gratuit, printr-un contract de comodat, spațiul de la Iulia Baba.

Mai mult, primarul nu explică de ce Primăria a eliberat în fals o autorizație de construire, în anul 2014, pentru amenajarea Farmaciei Medisanis, deși această amenajare fusese făcută cu 3 ani înainte.

Pe final, Dumitru Pantazi susține că NewsPascani.com a publicat această anchetă la promisiunea lui Marius Pintilie de a cumpăra publicitate în ziar, atunci când va ajunge primar. Edilul șef acuză că NewsPascani.com a încasat sume de bani de la Primărie, prin casierie, în perioada 2008-2012, deși și acesta a achitat către NewsPascani.com în perioada 2012-2013 sume similare de bani, în aceleași condiții.

A observat atunci pe pielea lui, că a cumpăra publicitate de la NewsPascani.com nu echivalează cu cumpărarea protecției, iar la scurt timp a încetat să mai cumpere spațiu publicitar pe NewsPascani.com. Mai mult, atunci când societatea care administrează site-ul a participat la licitații publice și a oferit prețurile cele mai bune, procedurile au fost anulate.

Redăm mai jos, integral dreptul la replică emis de primarul Dumitru Pantazi:

„Patru episoade mincinoase, ziariști aserviți și unde este de fapt adevărul

Mă văd nevoit să vin în fața dumneavoastră, dragi pășcăneni,cu un răspuns după ce, pseudo ziariștii de la newspascani.com, ziarul de casă al PNL-ului și al lui Marius Pintilie în mod special, au publicat 4 articole ce nu au nici o legătură cu realitatea.

Văzând că în oraș se desfășoară multe investiții, iar mare parte din problemele pe care mizau și-au găsit rezolvare, aceștia au apelat la atacul la persoană dar mai ales la atacuri asupra familiei mele.

Astfel, în patru episoade mincinoase aceștia au vrut să demonstreze cum că eu aș fi facilitat un spațiu comercial printr-o  ilegalitate fiicei mele, prin achiziționarea și transformarea acestuia într-o farmacie.

Se încearcă o comparație între subsemnatul și consilierul liberal Marius Pintilie și anume că pentru farmacia fiicei mele am eliberat autorizație iar lui Marius Pintilie, pentru spațiile dumnealui, nu.

Există o diferență foarte mare între pledoaria adusă în favoarea lui Pintilie și acuzațiile aduse mie.

Să luăm problemele pe rând, astfel: ”Licitația pentru vânzarea acestui spațiu comercial de 94 de metri pătrați a fost făcută de o comisie a cărui președinte era Dumitru Pantazi, viceprimar la acea vreme. Prețul minim al spațiului comercial a fost stabilit printr-un raport de expertiză aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local din 30 iulie 2003. Pentru cei 94 de metri pătrați experții și mai apoi consilierii locali au stabilit ca „prețul de pornire a licitației” să fie suma de 246.142.159 de lei vechi, adică 24.614,22  lei noi.”,  nu există nici o ilegalitate în ceea ce transmit dumnealor, procedura de licitație a fost aceeași pentru absolut toate persoanele care au licitat la acea vreme un spațiu, respectând legislația în vigoare a acelor ani. Până și cel care semnează articolul scrie ca există Hotărâre de Consiliu Local și o comisie numită, atunci întreb, unde este ilegalitatea?

Am să combat și altă minciună scrisă și anume: ”La o distanță de doi ani, pe 22 noiembrie 2012, Medisanis Farm SRL a obținut de la Primăria Municipiului Pașcani, sub semnătura primarului Dumitru Pantazi, un Certificat de Urbanism pentru amenajarea farmaciei. Doar că, în conformitatea cu imaginile publicate pe Google street view, în august 2012, aceasta era deja amenajată și funcționa”,   în realitate fiica mea a cumpărat 94,29 de metri pătrați însă a ocupat și ocupă doar 90,24 mp.

În ceea ce privește partea de scări vreau să vă transmit că spațiul respectiv avea deja scările construite din momentul achiziționării lui. Consilierul Marius PintilIe, pe care îl ridică în slăvi mereu cei de la newspascani.com, nu deține documente legale dar ocupă domeniul public, din acest motiv am făcut acea afirmație legată de demolare.

Diferența de timp apărută, din 2010 în 2012, pentru spațiul în cauză a existat un contract de comodat cu fostul proprietar, perioadă în care a funcționat perfect legal, până la perfectarea actelor în 2012.

În concluzie, pentru că nu vreau să vă plicitsesc, stimați cetățeni, priviți cât de tare se înjosec unii ziariști pentru a propulsa un anume candidat ce, probabil le-a promis venituri substanțiale așa cum încasau în mandatul liberal, bani din caseria Primăriei pe numele ziariștilor de la newspascani.com, vezi foto!

Iată cum se folosește de toate canalele posibile pentru a mă ataca întrucât simte că se află într-o cursă pe care nu o poate câștiga doar cu promisiuni false, cuvinte frumoase și filmări prin spatele blocurilor.

Nu sunt omul care să mintă, nu sunt omul care poate fi mințit, cu atât mai puțin acuzat de niște lucruri pe care nu le-am făcut. Tot ce am făcut, pentru familia mea, pentru oraș sau pentru cei care mi-au cerut sprijinul am făcut în condițiile legii, așa cum voi face mereu.

Repet, unii sunt cu vorbele, promisiunile și acuzațiile iar eu sunt cu faptele!”

Related posts

La RAR nu se lucrează trei zile, alte instituții au program cu publicul

Redacția

Ședință importantă la Târgu Frumos: Regulament pentru administrator de imobile, bazin de înot și monument comemorativ

Marius Parteni

Viceprimarul Vasile Axinte: “Primarul va negocia cu ARSACIS încheierea de contracte individuale cu cetăţenii care au apometre pe casa scării”

Răzvan Grecu
Încarcă...