RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațiePoliție

Țara din Europa care vrea să permită poliţiei să folosească recunoaşterea facială

Guvernul suedez a anunţat luni că doreşte să permită poliţiei să utilizeze programul de recunoaştere facială în timp real de la camerele de supraveghere din spaţiile publice pentru a identifica suspecţii în cazul anumitor infracţiuni, potrivit AFP.

Acest anunţ se înscrie în prelungirea legislaţiei adoptate recent de cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene pentru a reglementa sistemele de inteligenţă artificială (IA).

Reglementarea europeană interzice „utilizarea identificării biometrice la distanţă în timp real în spaţii publice”, dar cu excepţii pentru suspecţii de anumite infracţiuni sau în caz de ameninţare teroristă.

Guvernul suedez a cerut în decembrie o anchetă privind extinderea recurgerii la camerele de supraveghere, în special pentru utilizarea recunoaşterii faciale.

  

Suedia a dorit această anchetă, de o durată neobişnuit de scurtă de şase luni, pentru că ţara are nevoie să avanseze „considerabil” în utilizarea camerelor de supraveghere în lupta împotriva criminalităţii, a explicat ministrul justiţiei Gunnar Strommer într-o conferinţă de presă.

Concluziile acesteia au fost prezentate luni.„Recunoaşterea facială în timp real în locuri publice ar trebui să fie autorizată pentru a combate criminalitatea în măsura în care reglementările UE cu privire la IA o permite”, a declarat presei Kazimir Aberg, care a condus respectiva anchetă.

https://telem.ro/tara-care-vrea-sa-permita-politiei-sa-foloseasca-recunoasterea-faciala/

Related posts

Proiectul european de modernizare a școlii ”Iordache Cantacuzino” întocmit greșit. Pașcaniul trebuie să facă rost de 1,8 milioane lei! (DOC)

Marius Parteni

Cod galben de intensificări ale vântului pentru 6 judeţe

Redacția

Crime oribile! Acuzat că și-a ciopârțit propriul tată cu toporul!

Redacția
Încarcă...