RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Municipalitatea pregăteşte un proiect de hotărâre pentru alocarea banilor destinaţi burselor pentru elevi

Municipalitatea lucrează la un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 100.000 lei, ce va susţine bursele sociale şi cele de studiu destinate elevilor din Paşcani.

 

 

  

Valoarea unei burse sociale va fi de 50 de lei, în timp ce bursa de merit va fi de 60 de lei. Proiectul de hotărâre ce vizează distribuţia acestora, se va afla pe ordinea de zi a şedinţei  următoare de Consiliu Local.

“Urmează în Consiliul Local să ajungă un proiect de hotărâre cu o rectificare de 100.000 lei pentru bursele elevilor. Sunt două tipuri de burse, sociale şi de merit. Cele sociale sunt de 50 lei, iar cele de merit de 60 lei. Urmează să primim din partea şcolilor necesarul pentru fiecare elev, să vedem câţi să încadrează pentru fiecare tip de bursă. Se lucrează în acest moment la un astfel de proiect de hotărâre”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani. 

Bursele de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învățătură, cei care au obținut media generală de cel puțin 9.50 și nota 10.00 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar, pentru elevii în clasele de început ale învățământului primar, gimnazial, liceal sau profesional.

Bursele de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie și care îndeplinesc simultan condițiile, respectiv să aibă media generală peste 8.50 și nota 10 la purtare în semestrul anterior celui care se acordă bursa. 

În municipiul Pașcani sunt școlarizați un număr de 8.223 elevi în învățământul preuniversitar, din care 6.538 în învățământul primar, gimnazial și liceal.

 

 

 

 

Related posts

Cazul ApaVital ajunge la Avocatul Poporului. Primarul acuzat de neseriozitate față de Constituția României. Vezi ce-au simțit pășcănenii amenințați cu tăierea apei de către operatorul ieșean!

Răzvan Grecu

Au început lucrările la heliportul de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani

Răzvan Grecu

Inaugurarea heliportului din curtea Spitalului Municipal de Urgență amânată. Constructorul nu a terminat la timp lucrarea

Răzvan Grecu
Încarcă...