RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Paşcani, proprietar al sistemului de alimentare cu apă, somată să asigure serviciul de epurare

Administraţia Bazinală de Apă Siret solicită printr-o adresă Primăriei Paşcani să intervină în regim de urgenţă în problema serviciilor de epurare a apelor uzate, apărută între operatorul ApaVital şi Prest Serv Apă.

Oficialii acestei instituţii indică ca responsabil proprietarul reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare, adică Unitatea Administrativ Teritorială Paşcani.

  

 

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale atrag atenţia asupra pericolului la care se expune municipiul, ca urmare a adresei înaintate de către Prest Serv Apa în care operatorul local anunţa că nu va mai prelua apele uzate începând cu data de 2 iunie 2015.

“Vă comunicăm că nu putem fi de acord cu o astfel de variantă şi că responsabilitatea rezolvării conflictului dintre cei doi operatori, vă revine în totalitate, în calitate de proprietar al sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare. Orice incident care ar putea avea ca efect poluarea cu ape neepurate a apelor de suprafaţă şi subteran, va fi sancţionat conform legislaţiei de gospodărirea apelor în vigoare”, se arată în documentul semnat de dr. ing. Emil Vamanu, directorul Administraţiei Bazinală de Apă Siret Bacău.

Georgiana Cernat, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a subliniat faptul că prin adresa trimisă se are în vedere şi protejarea populaţiei.

“Administraţia Bazinală solicită să se ia măsuri în regim de urgenţă în privinţa funcţionării acestor sisteme. Nu putem fi de acord cu adresa celor de la PSA Paşcani, dar în calitate de proprietar al sistemului de alimentare cu apă, canalizare şi epurare responsabilitatea revine municipiului Paşcani. Instituţia noastră vizează protecţia resursei de apă, a populaţiei şi a mediului de factorii poluatori”, ne-a declarat Georgiana Cernat, purtător de cuvânt Administraţia Bazinală Siret Bacău.     

Primarul municipiului Paşcani nu a putut fi contactat pentru a explica ce măsuri va întreprinde pentru ca operatorul judeţean să încheie contract cu Prest Serv Apa pentru epurarea apelor.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi: „Prest Serv Apa are conturile blocate de către ANAF pentru o datorie de 5 milioane lei. Voi repune proiectele cu delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital pe ordinea de zi”

Răzvan Grecu

Primarii au declanşat războiul bugetelor

Redacția

Electroputere VFU Pașcani: A șasea „Săgeată Albastră” a ieșit de la revizia capitală

Redacția
Încarcă...