RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani are un regulament de administrare a cimitirelor, votat în 2018! Consilierii PSD au stabilit atunci că se vor percepe taxe de administrare  și folosință, inclusiv la cimitirele din suburbii!

Pașcaniul are încă din anul 2018 un regulament de funcționare a cimitirelor din municipiu. Documentul face referire și la cimitirele din suburbii cât și la cel municipal și cel care se construiește acum în Fântânele. Mai mult, și-n acest regulament se vorbește despre stabilirea de taxe de folosință a terenului și de curățenie. Regulamentul a fost adoptat de consilierii locali din PSD, PNL și PMP la propunerea lui Dumitru Pantazi, primarul Municipiului Pașcani, la acea dată.

Atunci, discuțiile pe acest subiect au durat doar câteva minute, iar votul a fost unanim. Despre acest document au vorbit astăzi primarul Marius Pintilie, administratorul public Claudiu Bodoașcă și consilierul local Cătălin Conache, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL Pașcani.

Bodoașcă a arătat că Regulamentul cimitirelor ce a fost ieri criticat și respins de PSD, PMP și Pro România a fost construit pe forma proiectului propus și adoptat în anul 2018, păstrând prevederile aplicabile și îmbunătățindu-le pe cele care nu puteau fi puse în practică.

Liberalul a arătat că și Regulamentul cimitirelor propus de PSD în 2018 reglementa administrarea cimitirelor din suburbii, dar și taxarea beneficiarilor locurilor de veci pentru dreptul de folosință și costurile cu administrarea. În același context, Bodoașcă a mai arătat că și orarul cimitirelor era prevăzut în regulamentul din 2018, într-o formă similară cu regulamentul propus de liberali, fără a avea însă excepțiile prevăzute în cazul sărbătorilor speciale.

  

Cei din PNL i-au acuzat pe cei din PSD de faptul că sunt habarniști și își bat joc de oamenii din Pașcani.

Cât privește pe cei din PSD, aceștia au părut ieri că au uitat de regulamentul pe care l-au aprobat în 2018 și în ședință au criticat exact prevederile pe care și ei le-au propus și mai apoi aprobat, ele fiind în vigoare și acum.

De exemplu, consiliera Gabriela Nedelcu a acuzat că cei din PNL vor să pună noi taxe pe pășcăneni și că nu este normal ca cimitirele să se închidă la ora 19.00 deoarece ar putea să fie persoane care doresc să viziteze mormintele și la ore mai târzii, deși în regulamentul lor se prevedea ora 17.00.

Un alt exemplu este cel al lui Leonard Ursu. Acesta s-a arătat deranjat ieri că se vor taxa locurile de veci și că se vor scoate morții din morminte, după expirarea perioadei de 7 ani, deși nu este prevăzut așa ceva. Același consilier local, în 2017 susținea un regulament în care cei înhumați să fie scoși din morminte după o perioadă de 25 de ani, iar din activitatea de administrare a cimitirelor să se facă profit.

Cât privește adoptarea unui nou regulament care să poată să fie aplicat, primarul Marius Pintilie a declarat că va propune în fiecare ședință ordinară de Consiliu Local adoptarea acestui proiect de hotărâre.

Related posts

Intrarea spre suburbia Blăgești va fi amenajată corespunzător, anul viitor

Marius Parteni

ApaVital va asigura doar o parte din serviciile de permanență în perioada 6-10 aprilie 2018

Redacția

Concurs pentru postul de economist la Cantina de Ajutor Social din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...