NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Primăria a împrumutat bani pentru reabilitarea unor străzi, dar nu poate să îi folosească. Consilierii sunt chemați la vot să deblocheze situația

Administrația locală s-a blocat în documentația întocmită pentru împrumutul contractat de la CEC Bank, în vederea realizării lucrărilor de modernizare a străzilor Dragoș Vodă, Ștefan cel Mare și Vatra.

Mai exact, Primăria nu poate achita lucrările executate până în prezent pe două dintre aceste străzi, din lipsa unor documente ce trebuiau să treacă de votul Consiliului Local. Motivul este legat de faptul că aleșii locali nu au aprobat prin vot linia de credit pentru investiții, contractul de ipotecă asupra creanțelor rezultate din veniturile bugetare ale autorității administrației publice locale și cel de ipotecă mobiliară între părți. Asta înseamnă că lucrările realizate până în prezent, pe străzile Dragoș Vodă și Ștefan cel Mare, nu au nicio acoperire în ceea ce privește sursa de finanțare.    

Reprezentanții Primăriei au aflat acest lucru în momentul în care societatea EkySam SRL a emis primele facturi, iar primarul a semnat ordinele de plată către CEC Bank, care au fost refuzate. Lipsa votului consilierilor este motivul proiectului inițiat de primarul Dumitru Pantazi, cel care a fost mandat să semneze contractul cu banca de la care este împrumutată suma de 4 milioane de lei. 

  

Administratorul public Gică Zanet a spus că nu cunoaște motivul pentru care aceste documente nu au ajuns pe masa consilierilor până în prezent, în condițiile în care ele ar fi fost întocmite de către Direcția Economică.

Ședința legislativului local este programată pentru mâine, începând cu orele 10.00. Pe ordinea de zi se mai află două proiecte: unul privind parafarea înțelegerii cu societatea care va organiza în perioada 27-29 iunie evenimentul “Autobuzdu lui Morar” și o rectificare bugetară.       

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ancheta DNA Iași arată că Dumitru Pantazi a mințit populația în 2012. AgroComplex are datorii la bugetul local (Video)

Marius Parteni

Dragnea, atac dur la Iohannis, pe tema plăcuţelor anti-PSD: Să îşi ia numărul acela de înmatriculare şi să şi-l pună pe piept

Redacția

FSE-INSTRUMENTE DE DEZVOLTARE REGIONALĂ-ROMÂNIA STARTUP-UP ȘI DIASPORA STARTUP (VIDEO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site