RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prima investiţie majoră în Parcul industrial de la Leţcani. Alţi doi “giganţi” stau la pândă

O companie din Turcia anunţă o investiţie de 10 milioane de euro într-o fabrică de componente auto. Din informaţiile „Ziarului de Iaşi“ aceasta va fi construită la Leţcani în parcul industrial pe care îl pregăteşte Consiliul Judeţean.

 

  

Un producător turc de componente auto va investi 10 milioane euro pentru a construi o fabrică în apropiere de municipiul Iaşi. Prin­tre clienţii Dogu Pres se numără şi Delphi, prezenţa companiei ameri­cane în Miroslava fiind în mod clar un avantaj pentru alegerea făcută de turci.

Din informaţiile obţinute ieri de „Ziarul de Iaşi“, se pare că fabrica Dogu Pres va fi amenajată în parcul industrial de la Leţcani („Iaşi Industrial Park“) care apar­ţine Consiliului Judeţean (CJ). Turcii vor să construiască o unitate ce va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel şi de benzină.

Proiectul prevede realizarea unei hale de producţie de 10.000 mp, pe o suprafaţă totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiţiei. Pentru etapa a doua, compania doreşte să investească în producţia de pompe auto de diverse tipuri.

Parcul industrial de la Leţcani dispune de o suprafaţă totală de 18,6 ha. Recent, plenul CJ a aprobat ca preţul de pornire la licitaţie pentru terenurile concesionate să fie de 1 euro/mp/an.

250 de locuri de muncă

Amplasamentul parcului este unul destul de bun: se află înainte de intrarea în Leţcani dinspre Iaşi (la intersecţia cu drumul spre Bogonos), cu o deschidere gene­roasă la drumul european.

„Dogu Press a ales România din mai multe motive, în primul rând pen­tru că ne dorim să fim am­plasaţi în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienţii noştri“, se arată într-o declaraţie a Consiliului de Administraţie al Dogu Press. Fabrica de la Iaşi va crea un număr de 250 de locuri de muncă.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Pași importanți pentru construcția bazinului de înot, la Pașcani

Marius Parteni

Continuă programul de asfaltare pe strada Gării

Ema Roman

Piețarii ce își desfășoară activitatea pe zonele de securitate indicate de ISU vor dialog cu municipalitatea!

Marius Parteni
Încarcă...