NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prest Serv Apa – în continuare fără Consiliu de Administrație! Noii aleși nu pot semna contractele de mandat deoarece acestea nu au fost aprobate!

Situația fostului operator de apă și canalizare este în continuare complicată. După ce timp de mai bine de 2 ani de zile Prest Serv Apa a avut conducere, dar nu a avut obiect de activitate, acum nu mai are nici una, nici alta. Totul din cauza primarului Dumitru Pantazi și a consilierilor PSD.

 

 

Aceștia din urmă, împreună cu Sorin Olariu, consilier din partea PMP, au aprobat în ultima ședință de Consiliu Local o hotărâre ce nu poate fi pusă în aplicare din cauza modului în care aceasta a fost întocmită și avizată de legalitate de către secretarului Irina Jitaru.

Este vorba despre deciza aleșilor locali de a numi o nouă componență a Consiliului de Administrație la Prest Serv Apa în urma demisiilor date în bloc de foștii administratori. Dacă în articolul 1 al hotărârii se prevede numele noilor membrii ai Consiliului de Administrație, la articolul 2 se trasează obligația primarului Dumitru Pantazi de a semna cu aceștia până la finalul lunii septembrie, contractele de mandat.

Doar că, chiar dacă atât primarul cât și administratorii aleși ca interimari și-ar dori să semneze aceste contracte de mandat, acest lucru este imposibil. Motivul este unul hilar: secretarul Irina Jitaru a uitat să atragă atenția consilierilor când au aprobat hotărârea cu pricina, că, în conformitate cu prevederile legii, contractele de mandat trebuiesc și ele aprobate de Consiliul Local.

Cu alte cuvinte, hotărârea de numire a noilor membrii ai Consiliului de Administrație, pe lângă faptul că este ilegală, nici măcar nu poate fi pusă în aplicare. Din acest motiv, edilul șef va trebui să convoace din nou Consiliul Local pentru a le cere să aprobe aceste contracte de mandat, care trebuie în mod obligatoriu să conțină indicatorii de performanță pe care noii administratori trebuie să-i îndeplinească în cele 4 luni de mandat.

Advertisements
Loading...

Related posts

Primăria se chinuie să pună centrală termică pentru a inaugura noul sediu al Bibliotecii Municipale. Obiectivul trebuia să fie dat în folosință din 2016

Răzvan Grecu

Mai bine de jumătate din volumele Bibliotecii „Leonard Gavriliu” în pericol, deoarece noul sediu este neîncăpător (DOC)

Răzvan Grecu

Mașini abandonate sub nămeți. Colectarea gunoiului s-a făcut în condiții grele!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site