RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul promite dotări noi și resursă umană pentru serviciile de ambulanță

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că Guvernul va acorda sprijin pentru ca serviciul de ambulanțe să beneficieze de noi mijloace de intervenție, de resursa umană, precum și de adaptarea cadrului legislativ. Declarațiile au fost făcute de prim-ministru în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”, alături de reprezentanți ai conducerii serviciilor de ambulanță.

Ciolacu: Intervențiile profesioniste ale serviciului de ambulanță salvează vieți Foto: Arhivă

Ciolacu: Intervențiile profesioniste ale serviciului de ambulanță salvează vieți Foto: Arhivă

Consultările au avut în vedere măsurile de asigurare a resurselor necesare pentru desfășurarea activității serviciilor de ambulanță. Astfel, acest serviciu medical va fi dotat cu noi ambulanțe, procedura de achiziție publică fiind deja inițiată, demers ce vine ca răspuns la una dintre necesitățile pregnante transmise de reprezentanții sindicatului”, potrivit unui comunicat al Executivului.

  

Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii premierului cu reprezentanții sindicatului a fost asigurarea resursei umane – personal medical de intervenție.

Prim-ministrul a punctat faptul că pot fi organizate concursuri pentru ocuparea unui număr de 360 de posturi vacantate în cursul anului trecut, urmare a aprobării de către Guvern a unui Memorandum în acest sens. Pentru posturile vacantate în acest an pot fi organizate concursuri fără a mai fi nevoie de aprobarea acestui demers prin Memorandum al Guvernului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Moarte misterioasă! Femeie cu limba tăiată, descoperită în curte. Ultimul cuvânt pe care l-a rostit

Redacția

Comisia de anchetă privind achizițiile în pandemie va cere Ministerul Sănătății și Parchetului informații despre responsabili și stadiul dosarelor

Redacția

Ciprian Ciucu, întrebat cât crede că va rezista Guvernul format din PNL, PSD şi UDMR: „Maxim doi ani”

Redacția
Încarcă...