NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prefectura anunţă încetarea mandatului edilului local din Cotnari

Prefectul Marian ȘERBESCU a semnat astăzi ordinul prin care se constată încetarea mandatul primarului comunei Cotnari, Vasile CREȚU, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă.

 

 

”S-au analizat documentele avute la dispoziție și s-a stabilit că sunt întrunite toate condițiile pentru a se lua această decizie. Există un referat al secretarului comunei Cotnari, conform prevederilor legale. Avem și o comunicare din partea Judecătoriei Hârlău precum că decizia de condamnare luată în cazul actualului primar este definitivă. Ca urmare, am semnat ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului primarului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia”, a declarat prefectul județului Iași.

O informare cu privire la această decizie urmează să fie transmisă și la nivelul autorităților centrale. Până la organizarea de alegeri, conducerea va fi asigurată de viceprimarul localității desemnat de Consiliul Local.

Ordinul de prefect privind încetarea de drept a mandatului înainte de expirarea duratei normale a fost emis în baza prevederilor art. 15, alin. 2, lit.e și art 16 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare și în baza Deciziei nr. 18/2015 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

 

Biroul de presă

Instituția Prefectului – județul Iași

Sursa foto 7est

Advertisements

Related posts

ONG-urile pot depune proiecte pentru a primi finanțare de la CJ

Redacția

A intrat în vigoarea hotărârea Consiliului Local care acordă ajutor financiar celor care vor să-și monteze centrale termice! Ultimele modificări au fost publicate (DOC)

Răzvan Grecu

Spitalul de Copii ”Sfânta Maria”, un pas important spre obținerea finanțării

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site