NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prefectura anunţă încetarea mandatului edilului local din Cotnari

Prefectul Marian ȘERBESCU a semnat astăzi ordinul prin care se constată încetarea mandatul primarului comunei Cotnari, Vasile CREȚU, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă.

 

  

 

”S-au analizat documentele avute la dispoziție și s-a stabilit că sunt întrunite toate condițiile pentru a se lua această decizie. Există un referat al secretarului comunei Cotnari, conform prevederilor legale. Avem și o comunicare din partea Judecătoriei Hârlău precum că decizia de condamnare luată în cazul actualului primar este definitivă. Ca urmare, am semnat ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului primarului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia”, a declarat prefectul județului Iași.

O informare cu privire la această decizie urmează să fie transmisă și la nivelul autorităților centrale. Până la organizarea de alegeri, conducerea va fi asigurată de viceprimarul localității desemnat de Consiliul Local.

Ordinul de prefect privind încetarea de drept a mandatului înainte de expirarea duratei normale a fost emis în baza prevederilor art. 15, alin. 2, lit.e și art 16 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare și în baza Deciziei nr. 18/2015 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

 

Biroul de presă

Instituția Prefectului – județul Iași

Sursa foto 7est

Advertisements

Related posts

1 Decembrie: de la Rapsozii Botoşanilor şi Veta Biriş la talente locale!

Răzvan Grecu

Senatorii au decis scutirea de impozit a pensiilor

Redacția

Restricţii rutiere pe strada Gării, dinspre intersecţia cu strada Vatra! Se toarnă ultimul strat de asfalt

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site