RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Elevii reclamă “tratamentul” operatorului de transport CLP Ecoserv SRL! Managerul societății face declarații contradictorii

Situație ciudată semnalată pe mijloacele de transport în comun, ale operatorului CLP Ecoserv SRL. Unor elevi din satul Gura Bâdiliței, comuna Vânători, nu li s-au eliberat abonamente, pe motiv că nu ar avea dreptul. Managerul societății din Pașcani îi trimite la operatorul local.

Continuă subiectul cu privire la cine și cum beneficiază de gratuite pe mijloacele de transport public în comun. Un mesaj primit astăzi pe adresa redacției sună în următorul fel:

“Bună ziua! Am și eu o întrebare. Vreau să-l întrebați pe domnul Ursu, de la Eco Serv,  de ce noi elevii de la Gura Bâdiliței, care ne urcăm de la punte și facem  naveta cu autobuzele aceiași firme, de ce n-avem dreptul să ne facem abonamente? Am fost la sediu și mi s-a transmis că nu aparțin de Primăria Pașcani, nu am dreptul la abonament. Oare legea nu e pentru fiecare copil să circule gratis? Și copiilor care s-au urcat de la punte și au mers până la școala la Lunca controlarea era să-i dea jos dacă nu plătesc bilet. Erau copii de clasa zero”.

Am transmis mesajul prin aplicația WhatsApp, managerului Leonard Ursu. Acesta ne-a răspuns :”Noi suntem operator local. Dacă are domiciliul pe raza UAT Pașcani face abonament, acesta se eliberează cu titlu gratuit. Dacă vine din comuna Vânători se încadreaza la altă categorie. Este sigur operator de transport și la Vânători. Au cursă și la Pașcani”, ne-a transmis în scris managerul Ursu.

  

Nu aceeași opinie a avut-o vineri, 5 februarie, într-o emisiune la celălalt post de televiziune local. Leonard Ursu a răspuns la întrebarea moderatorului, că elevii din Moțca se pot urca gratuit, în autobuzele operate de CLP Ecoserv SRL fără abonamente, doar cu carnetul de elev vizat.

Reprezentanții Primăriei i-au atras atenția managerul  CLP EcoServ SRL să respecte legea și să permită tuturor elevilor accesul gratuit în autobuze, fără a fi necesară obținerii unui abonament.  

 „Îl invit pe domnul director să respecte legea! Toți elevii, indiferent că sunt din oraș sau din suburbii, au gratuitate pe transportul public pe toată durata anului calendaristic. Asta înseamnă că nu au nevoie de abonamente. Elevii, prin lege, au dreptul să circule gratuit. Că domnia sa nu știe să-și gestioneze serviciul, să poată cuantifica subvenția pe care ar urma să o primească de la Primărie, e problema domniei sale,” a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului.

Reamintim că Legea Educației este pusă în aplicare fără nicio problemă de către CFR, care eliberează în mod gratuit legitimații de călătorie elevilor, în baza carnetului de elev vizat.

Related posts

Ziua Națională a României la Pașcani: Depuneri de coroane și atât

Teona Gherasim

Marcajele rutiere de pe străzi sunt refăcute în aceste zile!

Marius Parteni

Vacantarea locului lăsat liber de Vasile Haldan s-a produs! Ovidiu Bejenariu este următorul pe lista PSD

Marius Parteni
Încarcă...