NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Precizări privind înscrierea la clasa pregătitoare

Prima etapă de completare a cererilor-tip de înscriere în clasa pregătitoare va debuta pe 23 februarie. Aproape 380 de clase destinate elevilor de pregătitoare au fost alocate la nivelul judeţului Iaşi pentru anul şcolar 2015-2016.

Luni, 16 februarie, la nivelul fiecărei şcoli vor fi afişate liste cu numărul de locuri disponibile, activităţile specifice desfăşurate la clasă, circumscripţia, precum şi lista documentelor care să dovedească îndeplinirea criteriilor specifice de departajare. De asemenea, au fost organizare în zonele judeţului, prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, zece centre de înscriere în oraşe şi 11 puncte de lucru în vederea evaluărilor psihosomatice pentru copiii care împlinesc şase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015. Pentru o mai bună cunoaştere a mediului educaţional, a resursei umane şi a dotărilor fiecărei instituţii de învăţământ, părinţii vor putea vizita şcolile în cadrul „Zilelor Porţilor Deschise”, evenimente organizate în perioada 18-26 februarie.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

  

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Pe de altă parte, vizele de flotant rămân o soluţie pentru părinţi de a ajunge în circumscripţia şcolii pe care şi-o doresc pentru copii. „În schimb, apare o prevedere care permite inspectoratelor şcolare şi şcolilor să reuşească să facă faţă unui aflux prea mare de elevi – cel legat de o redimensionare a circumscripţiilor în etapa anterioară, dar chiar şi pe traseu. Este motivul pentru care ne gândim să reanalizăm circumscripţiile pentru şcolile foarte solicitate şi să încercăm să nu transformăm şcoli gimnaziale în unele doar primare”, a explicat Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. În plus, timp de două săptămâni, vor fi prezentări de metodologie în fiecare grădiniţă.

TELVERDE – parintii pot sa sune gratuit la numarul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezinta indicativul pentru fiecare judet

Dosarul de înscriere în clasa pregătitoare:

* Pentru copii din circumscripţia şcolară
– cerere tip (de la şcoala unde se depune dosarul)
– actele de identitate ale părinţilor (tutorelui legal) – original
– certificatul de naştere al copilului – original
– documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I (în cazul copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv )
– dosar plic
* În cazul copiilor care nu sunt din circumscripţia şcolară, acestora se adaugă la dosar documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale (acolo unde este cazul)
– existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului
– existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de unul sau de ambii părinţi
– existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/ înmatriculate în unitatea noastră de învăţământ (certificat de naştere şi adeverinţă elev)

Calendarul şi metologia pentru înscrierea în clasa pregătitoare

sursa ziarulevenimentul.ro

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

O nouă competiție de Scrabble la Târgu Frumos

Ema Roman

Datinile la români – exemplificate de elevi din întreg judeţul Iaşi, sâmbătă în cadrul unui festival concurs desfăşurat la Paşcani

Ema Roman

Vezi câţi candidaţi la funcţiile de directori au mai rămas în concurs!

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site