NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce spun autoritățile despre încorporarea tinerilor pentru război

Primul-ministru Victor Ponta a fost întrebat, joi seara, dacă în România a început recrutarea obligatorie a tinerilor pentru război. În cadrul unei convorbiri telefonice purtate cu Victor Ponta, aflat în SUA, Mihai Gâdea l-a întrebat pe premier, în ediția de joi a emisiunii „Sinteza Zilei”.

„Pentru că am văzut că s-a creat aproape o stare de spirit, pentru că am văzut că se încearcă poate să se stingă subiecte foarte arzătoare ale zilei cu tot felul de manipulări, vreau să vă întreb foarte direct: în România, pe internet, circulă aproape obsesiv că ‘Iată, au început să fie chemați bărbații la încorporare!’ și apare fotografia unuia cu un fel de document în care este chemat la încorporare. Există un astfel de demers al Guvernului sau al Ministerului Apărării sau este o manipulare ca cele pe care le găsim pe internet?”

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

„Nu, categoric nu! Și aș fi știut, chiar dacă sunt aici în America, mi-ar fi spus ministrul Apărării dacă există. Dar nu s-a discutat nimic, nici în CSAT, în niciun context. Cred că aici e vorba doar de legile în vigoare, care privesc pregătirea populației civile pentru orice fel de situație de urgență. Dar vă garantez că n-a existat niciun fel de discuție nici în CSAT, nici cu ministrul Apărării să începem încorporări. Doamne Ferește! Nu, nu e cazul, și nu e bine să creăm o panică fără niciun fel de suport”, a răspuns premierul, la Antena 3.

„Nu se organizează în România nicio recrutare și nu se face nicio recrutare. Dacă vă amintiți, anul trecut a mai existat acest subiect, tot legat de acest certificat medical. Nu se face nicio recrutare, să stea tinerii liniștiți, că nu se organizează o astfel de acțiune la Ministerul Apărării Naționale”, a spus și Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, într-o intervenție telefonică la „Sinteza zilei”.

sursa ziarulevenimentul.ro

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Ploi şi instabilitate atmosferică în toată țara, până miercuri dimineață

Redacția

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice marcată de organizația PNL

Redacția

Guvernul a lansat portalul posturi.gov.ro, unde sunt anunţate posturile libere din administraţie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site