NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Povestea de film a românului care a şantajat nevasta unui miliardar american. FBI conduce investigaţia şi a anunţat preţul pus pe capul bărbatului

 

Românul Ştefan Barabas, originar din Iaşi, este căutat de FBI după ce a fost protagonistul, acum mai bine de un deceniu, unei fapte desprinsă din filmele de acţiune. Alături de alţi trei români, Barabas a legat fedeleş nevasta unui miliardar american, căreia i-a injectat o substanţă inofensivă despre care i-a spus că e otravă. Ulterior, românii i-au cerut 8,5 milioane de dolari pentru „antidot”.

Ştefan Barabas a fost localizat, în 2012, de agenţii FBI, la Iaşi, Atunci, doi agenţi ai structurii guvernamentale americane au venit în Capitala Moldovei pentru a preleva probe de la român. Ulterior acelui eveniment, când Barabas nu a fost arestat, anchetatorii americani au pierdut urma românului, deşi au adunat, între timp, probe care să îl incrimineze. Ei emiteau un mandat de arestare la câteva luni după vizita în România.  Ieşeanul a fost introdus pe lista celor mai căutaţi infractori din SUA, el fiind acuzat, potrivit informaţiilor făcute publice de FBI, de fapte de şantaj şi furt de maşină. FBI oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru cei care oferă informaţii despre Barabas.  „Barabas are legături cu comunitatea de români din Ridgewood, Middle Village şi Glendale, Queens, New York. Potrivit informaţiilor disponibile, el a părăsit Statele Unite in Septembrie, 2010, împreună cu prietena lui, Dalma Ocsay, care nu este fugară. Barabas s-a aflat în România în Martie, 2012. E posibil să se afle şi în Ungaria, deoarece Ocsay este de cetăţenie maghiară”, precizează reprezentanţii FBI.

articolul integral pe www.adevarul.ro

Advertisements

Related posts

Un autoturism scăpat de sub control a rupt un gard și s-a oprit în casa fostului jurist al Primăriei

Marius Parteni

IPJ Iași : Poliția la datorie în ziua Unirii Principatelor

Redacția

Crimă oribilă într-un sat din județul Vaslui

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site