RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Ponta îi strânge cu ușa pe primari. Astăzi ar putea fi adoptată legea privind traseismul politic

 Ce treaba are Guvernul Ponta cu adeziunea primarului din nu stiu care comuna? Este intrebarea care ii macina pe o parte din primarii din opozitie din judetul Iasi care spun ca nu se vor muta la un alt partid orice ar fi.

Reactia acestora vine in contextul cand astazi ar putea fi aprobata legea privind traseismul politic. In acest sens, primarii, presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii declarati supleanti vor avea la dispozitie zece zile pentru a-si exprima in scris optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte, fara a risca sa-si piarda functia. Primarul PNL al comunei Miroslava nici nu vrea sa auda de schimbarea optiunii politice. Nu s-a gandit niciodata sa se mute intr-un alt partid.

Nu se poate sa se schimbe legile acestea in timpul jocului pentru ca primarii respectivi au fost votati pentru realizarile care le-au avut si probabil ca au reprezentat un partid”, a declarat Dan Nita ,primar comuna Miroslava.

  

Nici primarul comunei Braesti, care face parte din acelasi partid nu se gandeste sa plece de la PNL.

In primul rand nu cred ca se aproba. E ceva nou. Care au gandit-o probail ca au zis ca e binevenita pentru ei”, a declarat Vasile Butnaru, primar comuna Braesti.

La randul lor o parte din primarii PDL-isiti din judetul Iasi nu inteleg care e rostul acestei legi.

Cu ce ne ajuta pe noi, credeti ca daca trecem la alt partid ce avem de castigat sau de pierdut decat unde suntem acuma?, a declarat Gheorghe Rotaru, primar comuna Tibana.

Primarii PSD-isiti nu vor sa emigreze nici ei. Pana la urma, de ce ar schimba partidul aflat la guvernare? 

De ce sa schimb partidul. M-am inscris in politica pentru un singur partid. Cred ca unii nu se mai regasesc la PNL de exemplu, poate nu sunt de acord cu candidatul la prezidentiale si vor sa o faca mintindu-se pe sine”, a declarat Catalin Lupu, primar comuna Ciurea.

Europarlamentarul Monica Macovei considera ca prin legea privind traseismul politic nu se doreste decat sa se aduca la principalul partid de stanga toti primarii din tara.

Nu este decat o incercare de a aduce primari la partidul aflat la putere, toate partidele mari din Romania care au condus Romania in ultimii 25 de ani si aici ma refer la PSD, PNL, PDL, au facut acelasi lucru. De cate ori au fost la putere au vrut sa-si aduca primarii la ei. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu s-a facut o descentralizare reala”, a declarat Monica Macovei, europarlamentar.

La randul sau, deputatul PDL Petru Movila spune ca ordonanta de urgenta data de Guvern, prin care maine se va decide sau nu traseismul politic in Romania, este un santaj la adresa primarilor din toata tara.

Ideea unei ordonante de urgente lansata de Victor Ponta si Liviu Dragnea arata foarte clar doua lucruri. Primul este prostia imensa pe care o au acesti oameni, pentru ca ideeea de a avea doua saptamani pauza pentru migratia alesilor locali a adus din nou Romania in atentia Europei in ceea ce primeste democratia originala care ne caracterizeaza, si al doilea lucru este o presiune extraordinara si un santaj asupra primarilor in special PNL”, a declarat Petru Movila, deputat.

Daca maine va fi aprobata legea traseismului politic, primarii, presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii declarati supleanti vor avea la dispozitie zece zile pentru a-si exprima in scris optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte.

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Pașcaniul rămâne cu funcția deținută la nivelul Biroului Permanent al Senatului României

Marius Parteni

Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, a depus în Parlament un proiect care vizează eliminarea pensiilor speciale

Redacția

Dacian Cioloș SOMEAZĂ Guvernul Orban să ia URGENT lecții de la specialiști în comunicare: Marcel Vela nu a inspirat fermitate

Redacția
Încarcă...