NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pompierii din Pașcani și Tg.Frumos solidari cu un coleg bolnav de leucemie (video)

Un tânăr pompier care a salvat nenumărate vieţi are acum nevoie să fie salvat, la rândul său. Petru Olariu are nevoie urgent de transfuzii de sânge – grupa A2 Rh negativ. Colegii săi de la subunitățile din Pașcani și Tg Frumos vor dona sânge pe parcursul a două zile, 24 și 25 iulie.

 

  

 Campania demarată pentru tânărul pompier se adresează tuturor persoanelor care vor să dea o mână de ajutor. Orice altă grupă de sânge este binevenită, putându-se face donaţii la centrele locale de transfuzie cu menţiunea „pentru Petru Olariu – Institutul de Oncologie Iaşi”, deoarece între grupe se face compensare. 

A salvat mii de vieti, dar acum are nevoie de ajutorul dumneavoastra. Un angajat al Detasamentului de Pompieri Roman este internat in aceste zile la Institutul Regional de Oncologie, unde a fost diagnosticat cu leucemie acuta mieloblastica. Singura sansa la viata a lui Petru Olariu este ca persoanele cu suflet mare sa doneze sange grupa A negativ.

Viata lui Petru Olariu a luat o turnura dramatica acum 4 luni, cand medicii l-au diagnosticat cu leucemie acuta mieloblastica. Primele doua cure cu citostatice au avut efect, insa acum o infectie i-a distrus trombocitele din sange. De aceea are nevoie de sange, de la persoane care au grupa A 2 negativ.

Advertisements

Violeta Munteanu, logodnica lui Petru Olariu: Starea lui s-a agravat din cauza unei infectii dentare si de aceea sangele este foarte necesar acum. Grupa lui de sange este foarte rara, iar acum sangele este foarte, foarte necesar. Deci A 2 negativ ne trebuie, trombocite si sange, pentru a putea fi tinut in viata. A incercat sa faca atat de multe lucruri in jurul lui si sa ajute atat de multi oameni.

 Barbatul de 37 de ani este angajat al Detasamentului de Pompieri Roman. In 6 ani, a salvat mii de vieti. Iar acum el are nevoie de ajutor.

Ramona Olariu, sora: Merita sa fie salvat, pentru ca la randul lui a salvat foarte multe vieti. Lucrand la interventii, lucrand la descarcerari, a fost omul care s-a implicat si tot timpul a dat o mana de ajutor. Si speram in umanitatea fiecaruia din noi sa existe aceasta dorinta de a oferi sange, de a oferi trombocite.

Medicii de la Institutul Regional de Oncologie il supravegheaza indeaproape si spun ca o transfuzie de sange este vitala.

Dr. Cristina Burcoveanu, medic IRO Iasi: Are o infectie de o severitate extrema, se gaseste in soc toxico-septic, in reanimare, are nevoie de sange. Am avut o sustinere extraordinara din partea colegilor lui de munca, toti au donat sange. Pe masura ce timpul trece si el traieste, sansele cresc. Daca trece de socul asta toxico-septic si intra in remisiune, el este in remisiune, evaluam posibilitatea transplantului.

Asadar, viata lui Petru Olariu depinde doar de solidaritatea semenilor sai. Il puteti ajuta donand sange la Centrul Regional de Transfuzii.

Vezi video AICI

Advertisements

 sursa telem

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Niciun preot în viaţă nu a prins vremuri cu atât de mulţi morţi pe zi în Iaşi

Redacția

PSD nu mai vrea să audă de Schengen. Ciolacu: „Vorbiți cu ministrul de Interne, eu nu sunt la guvern”

Redacția

Un nou fenomen ia naștere în școli: bullying din cauza vaccinării

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site