RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bilanț IPJ Iași în primele 6 luni ale anului 2013. Au fost reţinute în vederea suspendării 2.876 permise de conducere şi au fost retrase 915 certificate de înmatriculare. Polițiștii au confiscat 70 de arme şi 180 kg deşeuri periculoase

În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi pe primele 6 luni ale anului 2013, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

 

  

 În perioada octombrie 2012 – iunie 2013 trendul infracţiunilor sesizate de cetăţeni înregistrează un aspect pozitiv, fiind descrescător.

 Scad infracţiunile de mare violenţă cu 12% şi infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, cu 34 %.

 S-a înregistrat o scădere  a numărului de furt din societăţi comerciale prin efracţie, cu 28 % şi a celor de animale cu 25 %.

Advertisements

 În primele 6 luni ale anului 2013,  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut  s-a constatat o scădere a infracţiunilor stradale, iar trendul acestora în ultimele luni analizate este descrescător.

 Numărul de dosare penale cu autori necunoscuţi soluţionate prin identificarea autorilor a crescut cu 20 procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, s-a constatat o diminuare uşoară a riscului rutier prin scăderea cu 3 % a numărului de accidente rutiere. În această perioadă au scăzut cu 57%  numărul de  victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară de către pietoni, neacordare prioritate pietoni. Poliţiştii au aplicat în primul trimestru 63.663 sancţiuni contravenţionale prevăzute de OUG nr. 195/2002. Au fost reţinute în vederea suspendării 2876 permise de conducere şi au fost retrase 915 certificate de înmatriculare.

 În ceea ce priveşte situaţia faptelor penale sesizate săvârşite în şcoli şi în zona adiacentă acestora, se înregistrează o scădere cu 18%.

 A crescut numărul de infracţiuni descoperite în flagrant cu ocazia activităţii de prevenire  cu 23% (1227 de fapte de natură penală constatate în flagrant).

 Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere de 75% a intervenţiilor rapide la evenimente, au fost organizate 1502 (+30%) acţiuni cu efective lărgite şi 11.393 (+20%) controale directe.

 În primele 6 luni ale anului 2013 au fost confiscate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase 70 arme, 356 bucăţi de muniţie şi 180 kg deşeuri periculoase.

  De asemenea, tot în această perioadă au fost identificaţi 484 autori ai unor infracţiuni, prin folosirea sistemelor de investigare tehnico-ştiinţifică. Poliţiştii din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat 2443 cercetări la faţa locului, fiind ridicate 7008 urme şi mijloace materiale de probă.

 În primul semestru al anului 2013 a fost semnalată dispariţia  unui număr de 161 persoane, fiind găsite până în prezent 152 persoane.

Advertisements

Totodată în primele 6 luni ale acestui an, au fost depistate de poliţişti un număr de 52 de persoane urmărite internaţional, care posedau mandate de executare a pedepsei închisorii şi au fost introduse în centre de detenţie

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Aveţi magazine în Paşcani? Curăţaţi zăpada şi gheaţa din zonele de acces! 87 de societăţi comerciale au fost deja somate! Avertizări şi pentru locatarii de la bloc care nu înlătură ţurţurii!

Ema Roman

VIDEO: Activistul de mediu care a băgat spaima în mafia lemnului din Suceava, atacat în plină noapte. Casa și mașina, vandalizate

Redacția

Zegrean: Amenzile sunt mult prea mari raportat la câștigul populației

Redacția
Încarcă...