NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia vrea să construiască un zid cu senzori de mişcare, în valoare de 253 de milioane de euro, la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica migranţii să intre pe teritoriul polonez

Polonia vrea să construiască un zid, pentru a împiedica migranţi să treacă frontiera cu Belarusul, potrivit unui proiect de lege dezbătut miercuri în Parlament, relatează AFP, preluată de News.ro.

Costul construirii zidului este estimat la 253 de milioane de euro şi include instalarea unor detectoare de mişcare.

Guvernul populist şi naţionalist polonez a adoptat acest proeict de lege marţi, care urmează să fie adoptat de către deputaţi miercuri sau joi.

”Numărul tentativelor de trecere a frontierei este în creştere”, subliniază Guvernul în motivaţia proiectului.

  

În text se arată că nimeni nu se va putea apropia de zid la mai puţin de 200 de metri.

Începând din august, mii de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu şi Africa, au încercat să trează frontiera din Belarus în Polonia.

Uniunea Europeană (UE) acuză regimul belarus al lui Aleksandr Lukaşenko de faptul că organizează în mod voit acest aflux, cu scopul de a se răzbuna împotriva unor sancţiuni europene.

Polonia a trimis mii de militari la frontieră, unde a instaurat starea de urgenţă şi a ridicat un gard de sârmă ghimpată.

Polonia este unul dintre cele 12 state membre UE care au cerut săptămâna trecută Uniunii să finanţeze ”bariere frontaliere” menite să împiedice migranţii să intre pe teritoriul european.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Fetiță de un an și cinci luni, lovită fără milă cu varga de un individ! Copiii, din localitatea Dolhești, puși să fure vin de prin gospodăriile vecinilor

Redacția

Semnal de alarmă pentru persoanele dependente, rămase fără asistenţă medicală

Redacția

Cîţu: Circul pe care l-am văzut ieri în Parlament, ar trebui să îi facă pe cei de la USR PLUS să îşi dea seama ce greşeală fac

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site