NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Poliția Pașcani îl anchetează pe viceprimarul din Cristești. Iată motivele!

Viceprimarul comunei Cristești este cercetat într-un dosar de către polițiștii Secției 6 din cadrul Poliției Pașcani. Acesta face referire la o faptă de abuz de încredere, potrivit informațiilor oferite de către reprezentații Biroului de Presă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

 

Vlad Pintilie, viceprimarul comunei Cristești, a ajuns în vizorul oamenilor legii după ce nu a returnat Primăriei 12 costume populare, pe care le folosesc membri ai Ansamblului „Cristeștii Moldovei”. Costumele au fost cumpărate din banii Primăriei, și au ajuns sub formă de împrumut la reprezentanții ansamblului, coordonat din câte se pare de familia viceprimarului Pintilie.

„Costumele nu au mai fost returnate, după cum am stabilit. Le-am dat pe motiv că vor fi folosite la un spectacol, dar nu ne-au mai fost returnate. Tot am fost duși cu vorba, dar când am văzut că nu se ține de cuvânt am înaintat o plângere”, ne-a declarat primarul comunei Constantin Bolohan.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție ne-a precizat pe acest subiect:„Există un dosar în acest caz, cercetările fiind desfășurate de polițiștii Secției 6 Rurală. Vorbim de o faptă de abuz de încredere”.

Cele douăsprezece costume, șase de băieți și șase de fete, sunt folosite de membrii Ansamblului „Cristeștii Moldovei”. Membrii acestuia participă frecvent la evenimente, multe dintre ele private. Mai exact, sunt invitați să susțină programe artistice la nunți, dovadă fiind fotografiile apărute pe rețelele de socializare, în care apare și viceprimarul Vlad Pintilie.

De obicei sunt plătiți pentru prestația lor, dar nu este cunoscut cum se încasează sumele și unde ajung banii.     

Viceprimarul comunei a spus că nu are cunoștință de plângere, dar a oferit alte detalii interesante despre aceste costume.„Ele au fost achiziționate în urmă cu câțiva ani pentru înființarea unui ansamblu al Primăriei. Ulterior au ajuns la cei care activează în ansamblul soției mele (n.r. Cristeștii Moldovei). Eu am primit niște amenințări verbale și atunci am hotărât să le dau sub semnătură membrilor ansamblului care activează de partea asta, la soția mea, până anul viitor în septembrie. Domnul primar le-a cerut înainte de Zilele Comunei, dar i-am transmis că sunt copii, să le ia de acolo. Poate să îmi facă ce vrea”, a susținut Vlad Pintilie.

 Cât privește prezența membrilor ansamblului la evenimente private, viceprimarul a spus:„Merg cu părinții, cu mașinile personale. Nu știu dacă sunt plătiți. Merg probabil la nunți de-ale celor de la noi din comună„, spune viceprimarul, care în ultima postare apare alături de membrii ansamblului la un eveniment din Iași.                       

loading...
Advertisements

Related posts

Primii paşi pentru organizarea „Zilelor Municipiului Paşcani” 2016

Ema Roman

Semafoarele din Pașcani sunt tot defecte. Credeți că ar mai trebui repuse în funcțiune sau ar fi mai oportun un sens giratoriu?

Marius Parteni

Aveți observații referitoare la modernizarea străzii Gării? Adresați-vă APM Iași!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site