NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Poliția Locală a dispus sistarea lucrărilor la blocul A4. Farmacia Ropharma, obligată să suporte cheltuielile de expertiză

Poliția Locală solicitată de locatarii blocului A4, scara C, pentru a investiga situația lucrărilor de renovare desfășurate în sediul farmaciei Ropharma de la parter a luat primele măsuri pentru protecția siguranței cetățenilor. Agenții au descoperit că stâlpii de rezistență din spațiul farmaciei fuseseră afectați de lucrări. 

Polițiștii Locali au dispus efectuarea unei expertize tehnice în construcții care să determine rezistența blocului, iar societatea Ropharma va trebui să suporte integral cheltuielile. Potrivit locatarilor, costul unei astfel de lucrări, care evaluează un bloc întreg, se poate ridica până la suma de 15.000 de lei.

La această farmacie se executau lucrări de renovare și reamenajare. Am constatat că există o diminuare a secțiunii stâlpilor verticali de rezistență, pentru acest tip de lucrare fiind necesară obținerea unei autorizații de construire. Această diminuare era ascunsă de placările cu rigips, făcute de foarte mult timp. Am sesizat imediat ISC, am dispus oprirea lucrărilor, care s-a făcut imediat. Am solicitat o expertiză făcută pe cheltuiala proprietarului spațiului, SC Ropharma SA, sucursala Iași. În funcție de rezultatul expertizei vom merge mai departe. Să nu punem în pericol siguranța cetățenilor care locuiesc în acel bloc”, a declarat Vasile Avasiloaie, comandantul Poliției Locale.

Advertisements
  

În situația în care constructorii reiau lucrările fără autorizație, riscă amenzi contravenționale cuprinse între 1000 și 100.000 de lei. Vom reveni cu amănunte!

Advertisements

CItește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Biserica Ortodoxă Română a oferit 5.000 de tablete copiilor săraci

Redacția

Asistații sociali care refuză un loc de muncă, lăsați fără indemnizație

Redacția

Sergiu, tatăl care s-a urcat pe cal și s-a dus la maternitate ca să își vadă băieţelul abia născut și soţia: “Să le duc de mâncare”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site