RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Poetul Mihai Eminescu omagiat de elevii și profesorii de la „Unirea” și „Sadoveanu” (FOTO)

Sărbătorirea în fiecare an, la 15 ianuarie, a naşterii celui mai mare poet al românilor, Mihai Eminescu, constituie pentru elevi şi profesori, prilej de a intra în atmosfera înălţătoare în care îl regăseşti pe „Luceafărul poeziei româneşti”.

Personalitatea sa a fost evocată și la Pașcani. Cadrele didactice de limba și literatura română de la Colegiile „Mihail Sadoveanu” și „Unirea”, alături de elevi au sărbătorit această zi prin diferite activități cultural-educative.

 La Colegiul Național Mihail Sadoveanu a avut loc o activitate inedită, intitulată „O carte în așteptare”.

  

 „Mihai Eminescu nu  fost uitat nici în acest an la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”. Fiecare coleg din catedra de limba română s-a implicat în diverse activități. Cea pe care o punctăm este una inedită în acest an, se numește „O carte în așteptare”. Elevii din liceu s-au oferit din biblioteca personală să aducă o carte pe care să o transforme într-un dar pentru colegii de gimnaziu, care au scris cele mai frumoase mesaje despre acest mare poet național, nepereche, de care ar trebui să ne aducem aminte mai des. Elevii de clasele V-VIII și-au expus mesajele pe un panou foarte frumos realizat în colaborare cu catedra de educație plastică, iar apoi și-au ales după preferințe o carte și un mesaj frumos de la colegii lor mai mari. Proiectul a fost pus în practică de către Colegiul nostru pentru a marca 165 de ani de când marele poet s-a născut”, ne-a declarat profesor de limba și literatura română, Anca Berenghea, Colegiul „Mihail Sadoveanu”.  

Colegiul Tehnic CF „Unirea” a desfășurat o amplă manifestare culturală dedicată acestei zile importante. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură din municipiu. Poetul nepereche ar fi fost cu siguranță fericit să vadă cum astăzi este cinsită memoria sa, cum opera lăsată moștenire continuă să îi inspire pe elevi, pe dascăli și pe toți românii iubitori de neam și de poezie.

 „Astăzi, 15 ianuarie, la început de gerar, toți suntem cu gândul la Eminescu. Sub acest generic, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Tehnic CF „Unirea”, au desfășurat o amplă manifestare dedicată sărbătoririi a 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Nu uităm că această zi de 15 ianuarie este și Ziua Culturii Naționale. Prin Eminescu noi intrăm în Universalitate, prin Eminescu devenim părtași la nemurire, redescoperind esența spiritualității românești. Activitățile de astăzi  au fost variate, adresate tuturor elevilor. Manifestarea a cuprins un montaj literar muzical pe versuri eminesciene, vernisarea unei expoziții de desene inspirate de creația eminesciană, prezentarea unor momente inedite din viața și activitatea marelui poet, un concurs de cunoaștere a operei eminesciene. Ne-am bucurat de prezența trupei de teatru a Colegiului, trupă care poartă numele „Unirea”, elevii evocând personalitatea marelui poet. Toți participanții au primit diplome, iar pentru cititorii pasionați, am oferit și câte un dar de suflet, o carte care să le amintească de această frumoasă activitate”, ne-a precizat profesor de limba și literatura română, Adina Isac ,Colegiul Tehnic CF „Unirea ”.  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Tinerii pașcăneni invitați să devină arhitecții orașelor inteligente ale viitorului

Redacția

Începe prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare

Redacția

Opt unități de învățământ din județ rămân închise și astăzi

Redacția
Încarcă...