NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

UPDATE: Profesorul de la Şcoala Gâşteşti găsit beat la ore a fost suspendat din funcţie

UPDATE: Profesorul depistat beat la ore a fost suspendat din funcţie. Orele au fost preluate de un alt profesor.

Ştirea iniţială

Incident neplăcut la o școală dintr-o suburbie a municipiului Pașcani. Un profesor de limba și literatura română, în vârstă de 39 de ani, a fost amendat de polițiști pentru că a venit băut la școală.

Ceea ce este și mai uluitor este faptul că, la momentul percheziției, oamenii legii au găsit asupra sa un recipient cu spirt medicinal.

Totul s-a întâmplat ieri dimineață la școala Gâștești. Conducerea unității de învățământ a solicitat un echipaj de la Poliție la sediul școlii, după ce a constat că profesorul de limba și literatura română, Ioan R., mirosea a băutură.

Oamenii legii care s-au deplasat la fața locului l-au sancționat pe profesor. ”Am fost sesizați cu privire la faptul că un profesor ar fi sub influiența băuturilor alcoolice. S-a deplasat un echipaj de la Poliția Municipiului Pașcani la fața locului. În urma discuțiilor cu acesta s-a constatat că emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost amendat cu 100 de lei, conform legii 61/1991. Măsuri ulterioare vor fi dispuse de către conducerea unității de învățământ”, ne-a declarat Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Cazul este cunoscut și la nivelul conducerii ISJ Iași. ”Am fost informați de către doamna director că a instituit o comisie de verificare a unor aspecte disciplinare ale unui coleg profesor care, se pare că ar fi intrat băut în școală. Doamna director ne-a informat, i-am spus că școala are calitate de angajator și trebuie demarate procedurile care se impun în acest caz. Au fost declanșate procedurile de verificare a contextului și de sancționare a profesorului respectiv. Dacă se dovedește că, într-adevăr, a intrat sub influența băuturilor alcoolice în școală, este un lucru de nepermis”, ne-a declarat Cristi Iordăchioaia, inspector ISJ Iași.

Incidentul s-a petrecut ieri în jurul orelor 09.15, cu puțin timp înainte ca șefa Inspectoratului Școlar Județean să participe la Pașcani, la dezbaterea pe marginea viitorului proiect al educației la nivel de gimnaziu.

Menționăm faptul că dascălul în cauză este singurul profesor de limba și literatura română al școlii.    

Advertisements

Related posts

Colegiul ”Unirea” a primit, într-un cadru festiv , la Palatul Parlamentului, titlul de „Şcoala Europeană” – 2019

Oana Cordoneanu

Comunicat de presă:Premiul Academiei Școlilor din Europa Centrală pentru Colegiul ”Mihail Sadoveanu”

Redacția

Un profesor din Cozmești reprezintă județul la un concurs național

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site